Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 93 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

ВІД ІДЕЇ ДО СТВОРЕННЯ ВЛАСНОГО БІЗНЕСУ

Переглядів: 1132
13.12.2018 - 10:07

12 грудня 2018 року в Бахмутському міському центрі зайнятості в рамках діяльності Центру розвитку підприємництва відбувся тренінг для майбутніх підприємців та підприємців-початківців. 14 безробітних осіб та 1 підприємець отримали консультації провідного спеціаліста відділу міжнародних програм та проектів Донецької торгово-промислової палати Олени Сезоненко,  економіста АТ «Ощадбанк» Олександра Вахріна та головного спеціаліста відділу по роботі з персоналом Бахмутсько-Лиманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Шинкарьової Лілії.

Спеціаліст Пенсійного фонду проінформувала присутніх про нові можливості надання послуг населенню. Лілія Шинкарьова розповіла, що Пенсійний фонд України надає можливість здійснювати постійний контроль за даними, що можуть впливати на пенсійні права громадян, за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Кожний громадянин має змогу перевірити, чи сплачує за нього роботодавець кошти до Пенсійного фонду, чи вірно відображаються його індивідуальні дані та обліковується заробітна плата, який страховий стаж він здобув. За допомогою веб-порталу можна дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення.

Представник АТ «Ощадбанк» Олександр Вахрін презентував присутнім комплексну програму підтримки підприємництва «Будуй своє», створену «Ощадбанком». Головною метою програми є підтримка підприємців на різних етапах життя бізнесу. 

Спеціаліст Донецької торгово-промислової палати в рамках ЦРП провела семінар «Використання інструментів бізнес-планування та проектної діяльності у стратегічному плануванні малого бізнесу». Олена Сезоненко розпочала тренінг з основ розробки бізнес плану, наголосивши, що будь-яка творча ідея для її успішної реалізації повинна бути обрамлена в чіткий, конкретний і грамотно складений бізнес-план. Бізнес-план є необхідним при старті будь-якого бізнесу, незалежно від того, чи буде підприємець фінансувати його сам, у партнерстві з кимось або ж будуть залучатися зовнішні інвестори. Достатньо часу було приділено питанню розширення бізнесу, що передбачає створення або збільшення кількості робочих місць.

По закінченню тренінга відбулася зустріч між представниками служби зайнятості, малого і середнього бізнесу та Чеською неурядовою гуманітарною організацією «Людина в біді».

Старший програмний спеціаліст Роман Земляк ознайомив присутніх з бізнес-грантами, які пропонує Чеська неурядова гуманітарна організація «Людина в біді», спрямованими на розвиток власного бізнесу та створення робочих місць поблизу лінії розмежування. Проект має на меті допомогти бізнесу в збільшенні обсягів виробництва, продажів, прибутку, виходу на нові ринки, та створенні нових робочих місць. Розмір гранту визначається кількістю створюваних робочих місць. Головним критерієм відбору заявок є надання обґрунтованого та ефективного плану використання гранту для створення стійкого робочого місця. На зустрічі були порушені актуальні питання щодо умов, порядку отримання та оподаткування  представлених грантів.

Серед присутніх були як новостворені суб’єкти підприємницької діяльності так і досвідчені підприємці, яких зацікавив проект можливістю розширення бізнесу. Участь у заході прийняли 15 підприємців. Крім сприяння самозайнятості, метою впроваджених службою зайнятості заходів є створення нових робочих місць, тому особливий акцент присутніх підприємців було сконцентровано на додаткових фінансових стимулах, які служба зайнятості пропонує роботодавцям, які приймають на роботу зареєстрованих безробітних громадян на нові робочі місця та внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів.

 З метою розширення уявлення представників бізнесу про новітні сервіси служби зайнятості в рамках зустрічі присутнім були презентовані інноваційні напрацювання, серед яких відеовакансії, відеорезюме безробітних громадян, електронний кабінет роботодавця, а також розроблений Бахмутським міським центром зайнятості інтерактивний «Посібник кадровика».

ВІД ІДЕЇ ДО СТВОРЕННЯ ВЛАСНОГО БІЗНЕСУВІД ІДЕЇ ДО СТВОРЕННЯ ВЛАСНОГО БІЗНЕСУВІД ІДЕЇ ДО СТВОРЕННЯ ВЛАСНОГО БІЗНЕСУ