Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 119 гостей.

Урядовий портал

Її величність Книга

Переглядів: 1325
15.11.2018 - 15:29

Віртуальну подорож пам’ятками, присвяченими книзі та читачам, здійснили 14 листопада 2018 року учні Бахмутського промислово-аграрного ліцею № 147 за допомогою працівників центральної міської бібліотеки Бахмутської міської централізованої бібліотечної системи.

Бібліотекарі розповіли про історію книги та друкарства, про значення книги у житті людства. А потім «відвідали» найцікавіші пам’ятники книзі, які встановлені в різних містах світу: у Хайфі, Шарджі, Барселоні, Берлині, Одесі, Житомирі тощо. Особливо зацікавив присутніх пам’ятник спаленим книгам у Берліні. Трагічні події масового спалення книг, які відбувались у 1933р. в різних містах Німеччини, нікого не залишили байдужими.

За допомогою відеоматеріалів присутні «завітали» до типографії, в якій ще й досі книги виготовляють за стародавніми технологіями – пишуть від руки або друкують на друкарському верстаті. Багато нового та цікавого про книгу дізнались учні під час цієї незвичайної подорожі.

Центральна міська бібліотека пропонує навчальним закладам міста скористатись можливістю провести подібну подорож у себе. Телефон для довідок – 44-15-68, e-mail: bahmutlibrary@gmail.com.

Останні статті на сайті