Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 67 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Мужність і відвага крізь покоління

Переглядів: 2645
17.10.2018 - 15:36

Традиційно напередодні свята Покрови, Дня козацької слави, Дня Захисника України в Бахмутській школі №10 пройшли тематичні виховні години.

У глибину століть сягає історія нашого народу. Однією з найяскравіших її сторінок була козаччина, яка писана не лише списами і шаблями, а найблагороднішими та найсвятішими лицарями України. Вона переконливо засвідчує високу духовність, культурні традиції нашого народу, його шляхетну вдачу та благородні звичаї.

Тож напередодні свята та з метою реалізації заходів Концепції національно-патріотичного виховання, в межах місячника національно-патріотичного виховання, згідно з річним планом роботи школи та Управління освіти Бахмутської міської ради в кожному класі відбулися святкові заходи. У холі учнями 5-8 класів та вчителем біології Мариною Ярошенко було організовано виставку за підсумками конкурсу квіткових композицій «Букет Захиснику».

Учні початкових класів на заході познайомились з історією потрійного свята та взяли участь в акції «Лист, малюнок, вірш солдату». У формі усного журналу «Козацькому роду нема переводу» пройшов захід у 3-А класі. Діти переглянули сторінки історії українського козацтва, довідалися про звитяжних захисників України,  про їх побут, вподобання та про те, що козацтво України вважало своєю заступницею Покрову Пресвятої Богородиці.

Учні 4-Б класу провели виховну годину на тему «Покрова – козацька мати». У спільному дослідженні діти дізналися значення слів «козак», «козаччина», «Покрова», почули легенду про Покрову. У цей день згадали про сучасних воїнів. Найбільш активні учні підготували малюнки солдатам та зачитали листа солдату-воїну. На завершення діти відповіли на запитання бліц-вікторини.

На виховному заході в 6-В класі був присутній Олександр Сурков, учасник бойових дій. Він розповів дітям про сучасну історію тернистого шляху України до свободи, про сумні події нашого сьогодення.

Для учнів 7-8 класів у актовій залі відбулась презентаційна вистава «Покрова Пресвятої Богородиці. День українського козацтва». Учні 7-Б класу разом із класним керівником Радмілою Самко підготували не тільки історичні та привітальні відеофрагменти, а й інформацію про свято. На заході були присутні бійці 72 окремої механізованої бригади ім. Чорних запорожців, які привітали учнів, подякували за запрошення та побажали миру та злагоди на всій території України.

Учні 9-Б розповідали про прийдешнє свято, зачитували патріотичні вірші, закликали поважати та цінувати захисників нашої держави... Крім того, школярі пригадали, що на цю дату припадають ще День Українського козацтва та свято Пресвятої Богородиці, які також є дуже важливими для українців.  

Для учнів 10-11 класів був  проведений   інтегрований захід, під час якого класні керівники Галина Жукова та Олена Гордієнко разом із учнями  переглянули презентацію та відео про свято Покрови, згадали найцікавіші традиції українських козаків, декламували вірші. На нього були запрошені почесні гості – інструктори Державної прикордонної служби України, які активно спілкувалися зі старшокласниками, розказували історії з буднів прикордонної служби. Приємно, що серед представників ДПСУ до школи завітала випускниця, а тепер сержант та інспектор  ІІ категорії - Юлія Говжеєва, яка ніколи не забуває про своїх вчителів та рідну десяту школу.

Усі святкові заходи пройшли у теплій та невимушеній атмосфері.

Мужність і відвага крізь поколінняМужність і відвага крізь поколінняМужність і відвага крізь поколінняМужність і відвага крізь поколінняМужність і відвага крізь покоління