Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 93 гостя.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Головне - не зупинятися

Переглядів: 1136
11.10.2018 - 09:53

Незвично цієї середи розпочав свою роботу  Центр розвитку підприємництва Бахмутського міського центру зайнятості. На зустріч з майбутніми підприємцями  було запрошено Ірину Жабіну, в минулому безробітну, а зараз  - успішну бізнес-вумен, власницю майстерні «Бахмутська швачка» з пошиву постільної білизни.

«Мій  шлях до свого бізнесу розпочався в січні цього року з інформаційних та консультаційних семінарів з підприємницької діяльності, під час яких я отримала загальну інформацію щодо відкриття власної справи та складання бізнес-плану» - розпочала Ирина. Наступним етапом було профдіагностичне тестування для виявлення психологічної схильності до підприємництва, а потім майбутня бізнес-вумен пройшла навчання на курсах  «Підприємець-початківець». Як зауважила сама Ірина: «Навчання основам бізнесу в сучасних умовах відіграє важливу роль у організації підприємництва, а бізнес-план, який відпрацьовується під час курсів, дозволяє зробити упевнені кроки на шляху започаткування власної справи. Обираючи майбутній бізнес, майбутній підприємець повинен звертати увагу на актуальність та затребуваність своєї бізнес- ідеї та реально оцінювати її життєздатність».

Також Ірина поділилася досвідом участі в програмі  Донецької ДОДА «Український донецькій куркуль», а також грантових програмах міжнародних та регіональних грантових програмах, у т.ч.  Данської рада в справах біженців,  де вона отримала грант на розвиток бізнесу. Разом з Наталею Лук’янець, яка теж є приватним підприємцем,  Ірина надала поради  учасникам тренінгу  з питань практичної реалізації бізнес-ідей, запобігання можливих помилок при написанні грантових проектів  (в т.ч.  «Український донецький куркуль»).

У другій частині тренінгу з бізнес-планування завідувач сектором профорієнтації   Галина Сіддікі проінформувала присутніх про нові джерела отримання корисної для підприємців інформації: додаток на андроїд «Центр розвитку підприємництва», онлайн - ресурс «Прометеус», відео-уроки із складання бізнес-проекту ДНЗ «Донецький ЦПТО», програми, що пропонує Донецька торгово-промислова палата та інші.

Центр розвитку підприємництва   запрошує до співпраці всіх, хто планує стати чи є вже підприємцем та шукає додаткові джерела фінансування через участь у грантових програмах. Чекаємо на вас  щосереди з 10-00  до 13-00 години в Бахмутському міському центрі зайнятості.

Завдувач сектору профорієнтації
відділу АПБ
Сіддікі Г.М.

На зустріч з майбутніми підприємцями  було запрошено Ірину Жабіну, в минулому безробітну, а зараз  - успішну бізнес-вумен, власницю майстерні «Бахмутська швачка» з пошиву постільної білизни.

Останні статті на сайті