Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 128 гостей.

Правовий супровід підприємців від соціальних партнерів

Переглядів: 1879
27.09.2018 - 12:59

26 вересня 2018 року в Центрі розвитку підприємництва Бахмутського міського центру зайнятості відбувся черговий тренінг з бізнес – планування в якому взяли участь 6  підприємців та 7 безробітних осіб.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Бахмутського міського центру зайнятості Ірина Подорванова у вступному слові  підкреслила, що «функціонування Центру розвитку підприємництва  має стимулювати підприємницьку ініціативу, підтримати розвиток малого бізнесу на ранній стадії його діяльності та сприяти розвитку бізнес-середовища міста Бахмут та Бахмутського району, де усі охочі зможуть отримати професійні консультації з питань бізнес-планування, законодавства, сплати податків,  ліцензування, отримання банківських кредитів тощо».

Начальник відділу Бахмутського бюро правової допомоги Оксана Болотюк присвятила свій виступ правовому захисту підприємців та найманих працівників, надала покроковий алгоритм дій підприємця-початківця – від вибору бізнес-ідеї до визначення системи оподаткування. Під час відповіді на запитання  розкрила теми порядку зберігання підприємцями трудових книжок найманих працівників, ведення трудових договорів безпосередньо  роботодавцями,    звільнення  працівника за прогули, зняття з реєстрації трудового договору через суд тощо.

Під час заходу підприємці Тетяна Борщова та Світлана Саприкіна поділилися з учасниками власним  досвідом ведення та розвитку власної справи,  розповіли про досвід укладання трудових договорів та питання прийняття на роботу найманих працівників.

Фахівці Бахмутського  міського центру зайнятості ознайомили учасників тренінгу з додатковими  джерелами фінансування - грантовими програмами  міжнародних громадських організацій  «Данська рада в справах біженців», «Людина в біді», Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, а також програмою Донецької ОДА «Український донецький куркуль» з  надання безповоротної фінансової підтримки на реалізацію бізнес-проектів чинних підприємців. Кожен учасник тренінгу, який проходив  в рамках роботи соціально - психологічного тренінгового центру «Шлях до успіху», отримав інформаційний пакет з інформацією про гранти,  програми та правові питання.

Центр розвитку підприємництва працює на постійній основі та запрошує всіх бажаючих розпочати підприємницьку діяльність та підприємців- скористатися можливістю поділитися думками й досвідом, обговорити проблеми, отримати поради і відповіді на свої питання щосереди з 10-00 до 13-00  у Бахмутському міському центрі зайнятості. 

О. Мавріна
провідний фахівець з профорієнтації
Бахмутського МЦЗ

Останні статті на сайті