Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 110 гостей.

Презедент України

Зовнішньоторговельний обіг Донецької митниці збільшився на 20% та склав майже 3,7 млрд доларів

Переглядів: 1992
15.08.2018 - 16:22

За результатами січня-липня 2018 року  зовнішньоторговельний обіг в зоні діяльності Донецької митниці ДФС порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшився на 20% та склав 3 млрд 66 млн доларів. Імпортовано товарів на 776 млн дол., експортовано  -  на 2 млрд 290 млн доларів. Сальдо зовнішньоторговельного балансу залишається позитивним та становить 1 млрд 514 млн доларів.

З початку року в митниці здійснено оформлення зовнішньоторговельних операцій 614 осіб, що на 12% більше, ніж за відповідний період 2017 року.

Крім того, протягом семи місяців поточного року Донецькою митницею ДФС оформлено майже 31,7 тис. митних декларацій, з них 99% – в електронному вигляді. У порівнянні з відповідним періодом 2017 року кількість оформлень збільшилась на 11%, або на 3,1 тис. митних декларацій. Кількість  експортних оформлень зберігається на рівні минулого року, натомість збільшення у імпортному напрямку складає 48%.

Вже два роки в митниці  при електронному декларуванні товарів застосовується принцип «єдиного вікна». Загалом за вказаний період в Донецькій митниці ДФС оформлено більше 25,8 тис. митних декларацій із застосуванням цього принципу. За статистичними даними у липні цього року середній показник митних оформлень із застосуванням принципу «єдиного вікна» склав майже 85%. При цьому, при вивезенні товарів з митної території України застосування  суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності вказаного принципу складає 76%, при ввезенні товарів на митну територію України  він застосовується у 97% митних оформлень.