Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Скажемо «ні» тіньовій зайнятості

Переглядів: 2756
26.07.2018 - 11:02

25 липня 2018 року у  Бахмутському міському центрі зайнятості відбувся профінформаційний семінар «Легальна зайнятість» за участю представників благодійного фонду «Право на захист».

Мета заходу - розкрити  переваги легального працевлаштування в Україні та застерегти від шахрайства при працевлаштуванні. На семінарі були присутні 23 безробітних, які перебувають на обліку в Бахмутському МЦЗ.

Розпочала семінар фахівець Бахмутського МЦЗ Олена Тарасенко, яка надала присутнім роз’яснення щодо порядку укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, навела приклади переваги легальної зайнятості та проінформувала про види шахрайства в Україні.

Юрист БФ «Право на захист» Володимир Орехов фактично здійснив юридичний супровід легального працевлаштування громадян, навів багато конкретних прикладів зі своєї практики щодо незахищеності громадян та її наслідків під час нелегальної зайнятості. Консультант з суспільно-політичних питань БФ «Право на захист» Олексій Істомін акцентував увагу присутніх на проблемі вікової дискримінації, з якою стикаються пошукачі роботи, та наголосив, що за дискримінаційні вимоги працедавець має нести адміністративну відповідальність. «Ваш захист – стаття 11 Закону України «Про зайнятість населення», в якій забороняється в оголошеннях (рекламі) про вакансії зазначати обмеження щодо віку кандидатів, пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі …». Зазначена проблема визвала жваву дискусію серед учасників семінару, які сумісно шукали шляхи виходу з такої ситуації, одним з яких стала порада підвищити соціальну мобільність при пошуку роботи. 

По завершенню семінару присутні ще довго не відпускали представників БФ «Право на захист», але у підсумку усі отримали відповіді на свої запитання. Завдяки професійному підходу представників БФ «Право на захист», які фактично провели групову юридичну консультацію щодо переваг легальної зайнятості, безробітні громадяни підвищили свою обізнаність та мотивацію до легального працевлаштування.