Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 106 гостей.

ExportUA

Надходження до бюджету від Донецьких митників зросли вдвічі та склали майже 2,6 млрд гривень

Переглядів: 1744
29.05.2018 - 12:00

За результатами роботи Донецької митниці ДФС протягом чотирьох місяців 2018 року до Державного бюджету України перераховано 2 млрд 594 млн гривень. Цей показник практично вдвічі перевищує надходження за відповідний період минулого року.  Окремо у квітні 2018 року скарбниця країни поповнилась майже на 667 млн гривень. У порівнянні з квітневими надходженнями 2017 року обсяг перерахувань збільшився  на 76%, або більше ніж на 287 млн гривень.

Стабільна робота підприємств металургійної, вугільної та машинобудівної галузей, збільшення обсягів ввезення сировинних матеріалів для виробництва власної продукції обумовлює перелік бюджетоформуючих товарів, що імпортуються найпотужнішими підприємствами регіону. За підсумками роботи січня-квітня 2018 року основним джерелом митних надходжень до казни країни є товари паливно-енергетичної групи (вугілля, кокс). Також до трійки товарів-лідерів увійшли промислове устаткування й транспорт, вогнетривкі матеріали та вироби з них. Питома вага сплачених податків по зазначених товарних групах у загальних перерахуваннях податків і зборів у держбюджет становить  майже 69 %.

Крім того, відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії і їхніми державами - членами в митниці протягом перших чотирьох місяців поточного року видано 1 191  сертифікат форми EUR.1, що більше ніж в два рази перевищує показник відповідного періоду минулого року. Слід зазначити, що частка експорту до країн ЄС складає 61% та 63% - від загального обсягу експортних операцій у вартісному та ваговому вимірі за відповідний період.

Останні статті на сайті