Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 169 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Тренінги з бізнес-планування тривають

Переглядів: 4312
24.05.2018 - 15:37

23 травня 2018 року в Бахмутському міському центрі зайнятості в рамках діяльності Центру розвитку підприємництва відбувся черговий тренінг з бізнес-планування для 8 підприємців та 11 безробітних осіб, які перебувають на обліку в Бахмутському МЦЗ та зацікавлені в організації власної справи. В заході взяли участь провідний спеціаліст відділу міжнародних програм та проектів Донецької торгово-промислової палати Олена Сезоненко та голова правління громадської організації "Український донецький куркуль" Ганна Петриченко.

Учасникам тренінгу було презентовано програму Донецької ОДА "Український донецький куркуль", бізнес-гранти, які пропонує «Данська рада у справах біженців», Чеська недержавна гуманітарна організація «Людина в біді» та Міжнародна організація з міграції (МОМ) в Україні за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, спрямовані на започаткування та розширення власного бізнесу. Для отримання будь якої грантової підтримки необхідно надати бізнес-план, в якому визначити пріоритетні цілі та завдання, напрями діяльності, обґрунтувати необхідні ресурси та засоби їх використання. Тому основна частина тренінгу була присвячена саме розгляду загальних правил складання бізнес –плану, його структури. В зв’язку з цим доречною стала розробка фахівців Донецької обласної служби зайнятості - відеопосібник для складання бізнес-плану з покроковими рекомендаціями з складання бізнес-плану за допомогою навчального відео контенту, який надає можливість отримати відповідні знання. Ганна Петриченко детально ознайомила учасників тренінгу з умовами участі в конкурсному відборі проектів суб’єктів малого підприємництва "Український донецький куркуль", за якими буде надаватись безповоротна фінансова підтримка на реалізацію проектів. Олена Сезоненко надала основні рекомендації із складання бізнес-плану для участі в цій програмі та повідомила присутнім про відкриту консультаційну лінію «4Round» для малого та середнього бізнесу регіону, у тому числі потенційних учасників програми "Український донецький куркуль".

Також увагу присутніх було акцентовано на додаткових фінансових стимулах, які служба зайнятості пропонує роботодавцям, які приймають на роботу зареєстрованих безробітних громадян на нові робочі місця та внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів.

Тож, робота Бахмутського МЦЗ з сприяння розвитку підприємницької ініціативи, інформування про можливості служби зайнятості, її соціальних партнерів, міжнародних программ, які направлені на допомогу зацікавленим особам в організації та розширенні власної справи триває на постійній основі.

Останні статті на сайті