Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 103 гостя.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Продовжуємо сприяти самозайнятості населення

Переглядів: 1959
04.05.2018 - 10:33

2 травня 2018 року в Бахмутському міському центрі зайнятості  в соціально- психологічному тренінговому центрі «Шлях до успіху» відбувся черговий тренінг з бізнес - планування  для безробітних та зайнятого населення.  що проживають в Бахмутському районі та зацікавлені в питанні організації власної справи.

Завдання, яке ставили перед собою організатори тренінгу, - сприяння розвитку підприємницької ініціативи, інформування про можливості служби зайнятості, її соціальних партнерів, міжнародних програм  які направлені на допомогу  зацікавленим особам в організації та розширенні власної справи.

На початку тренінгу завідувач сектору профорієнтації Галина Сіддікі ознайомила присутніх з грантовими програмами міжнародних організацій та звернула увагу на те, що для отримання будь якої грантової підтримки необхідно вдало представити свою бізнес – ідею. Для цього необхідно визначити ділову стратегію бізнесу: пріоритетні цілі та завдання, напрями діяльності, обґрунтування  необхідних ресурсів та засобів їх використання. Це можливо зробити завдяки розробці бізнес-плану.  Тому основна частина тренінгу була присвячена саме розгляду загальних правил складання бізнес –плану,  його структури. Також  Галина Сіддікі  та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Роман Коновал надали основні рекомендації із складання бізнес-плану для участі в програмі Донецької ОДА «Український донецький куркуль».

Більш детально з умовами участі в  конкурсному відборі проектів суб’єктів малого підприємництва, за якими буде надаватись безповоротна фінансова підтримка на реалізацію проектів, ознайомила учасників тренінгу Анастасія Явтушенко  - головний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі Бахмутської РДА.

Жваву зацікавленість отримали виступи безробітних громадян, що перебувають на обліку в Бахмутському МЦЗ,   щодо:

  • позитивного досвіду участі у грантовій програмі сприяння самозайнятості ГО «Людина в біді»,
  • проходження навчання за напрямком «Основи підприємницької діяльності» в ДНЗ ДСЗ Донецький ЦПТО з метою отримання практичної допомоги при написання бізнес –плану.

Наприкінці тренінгу кожен учасник заходу, який проходив в рамках роботи центру розвитку підприємництва Бахмутського МЦЗ,  отримав  пакет інформаційних матеріалів з умовами участі в програмах та грантах.

 

Сіддікі Г.М.
завідувач сектору профорієнтації
відділу активної підтримки безробітних

2 травня 2018 року в Бахмутському міському центрі зайнятості  в соціально- психологічному тренінговому центрі «Шлях до успіху» відбувся черговий тренінг з бізнес - планування  для безробітних та зайнятого населення.  2 травня 2018 року в Бахмутському міському центрі зайнятості  в соціально- психологічному тренінговому центрі «Шлях до успіху» відбувся черговий тренінг з бізнес - планування  для безробітних та зайнятого населення.

Останні статті на сайті