Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 110 гостей.

Верховна рада України

«Сучасний інструментарій у роботі практичного психолога»

Переглядів: 2139
30.03.2018 - 07:04

Центр практичної психології і соціальної роботи Управління освіти  провів ІІ засідання семінару для фахівців психологічної служби міста з питань підготовки учасників освітнього процесу до впровадження Нової української школи, використовуючи можливості сучасного інструментарію в роботі практичного психолога.

Зустріч пройшла у форматі «психологічний воркшоп», у ході якого, учасники в активній форми ознайомилися та опрацювали нетрадиційні методи та прийоми роботи практичного психолога, які допоможуть психологічно підготувати учасників освітнього процесу до змін. Юлія Коршун практичний психолог ЦППСР разом з фахівцями знаходили відповідність між змістом нормативного акту та висловами відомих педагогічних діячів.

Практичні психологи закладів освіти в рамках підготовки фахівців до психологічного супроводу реалізації логіко-математичного складника концепції Нової української школи ознайомили колег з можливостями використання в роботі психолога набору паличок Кюізенера (Світлана Супоня – практичний психолог ДНЗ №6), гри Танграм (Лілія Іванова – практичний психолог ДНЗ №4) та вправами з нейропсихології (Альна Торбенко – педагог соціальний ЗОШ №5), що дасть змогу практичним психологам ефективно використовувати свої знання та вміння під час просвіти педагогів та психологічного супроводу впровадження Нової української школи в практичну діяльність.

Практичні психологи ЦППСР Тетяна Слободянюк презентувала психологічну гру з розвитку психічних процесів, довільності регуляції поведінки та згуртування колективів  «Юний Свинтус», Тетяна Антипенко нагадала можливості розвивальної гри «Унікуб».

Проведений воркшоп не залишив учасників байдужими: вони активно обговорювали, з захопленням приймали участь у вирішенні актуальних питань. Представлена форма роботи дала змогу збагатити практичний досвід учасників, ознайомитися з цікавими формами організації роботи з цього напрямку.

ІІ засідання семінару для фахівців психологічної служби міста з питань підготовки учасників освітнього процесу до впровадження Нової української школиІІ засідання семінару для фахівців психологічної служби міста з питань підготовки учасників освітнього процесу до впровадження Нової української школиІІ засідання семінару для фахівців психологічної служби міста з питань підготовки учасників освітнього процесу до впровадження Нової української школи

Останні статті на сайті