Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 74 гостя.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Бахмут в історії козацтва.

Переглядів: 2719
20.03.2018 - 14:09

Старовинне і водночас молоде місто Бахмут має давню історію, чарівну природу, талановитих і працьовитих людей і живе життям своєї країни. Воно завжди було прикладом незламного козацького духу, нескореності, працьовитості та честі. Трудові, творчі та спортивні досягнення його мешканців гідно представляють Донецьку область на всеукраїнському та світовому рівні.

У 2018 році в Бахмуті планується впровадити проект «Бахмут в історії козацтва», який є складовою частиною соціальної політики держави, орієнтованої на відродження і збереження історико-культурної спадщини міст Донецької області, створення єдиного культурного простору Донеччини.

Проектом передбачено створення на території Бахмута козацького скверу, який буде вписаний в ландшафт Алеї троянд. На окремих локаціях скверу планується встановити макет Бахмутської фортеці 1741 року і три конструкції історичних гербів міста Бахмута, створивши тим самим Алею розвитку міста різних епох.

Знаковою подією 2018 року стане розміщення на території села Іванівське військово-спортивного табору «Козацька Січ» з розміщенням тренувальних зон і смуг перешкод для виховання та оздоровлення молоді.

Також проектом передбачається встановлення інтерактивної декоративної скульптури, в якій втілиться збірний образ Козака. На офіційному сайті міської ради оголошено конкурс на кращу ескізний ідею скульптури. Запрошуємо мешканців та гостей міста взяти участь в розробці проекту.

В рамках створення єдиного культурного простору, в Бахмутському краєзнавчому музеї планується оновлення етнографічного залу козацтва, поповнення його новими експонатами.

У створених локаціях доцільно буде проведення культурно-мистецьких заходів: Всеукраїнського дня вишиванки, спортивно-патріотичної гри «Козацький гарт», фестивалю-ярмарку козацької пісні, одягу, кухні, регіонального фестивалю народно-прикладного мистецтва "Бахмутський дивоцвіт".