Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Донецька обласна рада

До уваги вчителів та викладачів! Не забудьте задекларувати надані репетиторські послуги

Переглядів: 2690
27.02.2018 - 07:18

Вчителі та викладачі, які у минулому році надавали репетиторські послуги, проте не були зареєстровані як фізичні особи - підприємці, зобов’язані включити суму таких доходів до загальногорічного оподатковуваного доходу та задекларувати їх шляхом подання до фіскальної служби декларації про майновий стан і доходи. 

Відповідно до п.п. 14.1.54 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) дохід з джерелом їх походження з України – будь-який дохід, отриманий резидентами або нерезидентами, у тому числі від будь-яких видів їх на території України. 

Репетиторські послуги - це зокрема підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт. 

Доходи від репетиторства відповідно до п. 167.1 ст. 167 ПКУ оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків. Крім того, із вказаних доходів справляється військовий збір за ставкою 1,5 відсотки. 

Згідно з п.179.10 ст.179 ПКУ платник податків має право звернутися до відповідного контролюючого органу з проханням надати консультативну допомогу з питань щодо заповнення його річної податкової декларації, а контролюючий орган зобов’язаний надати безоплатні послуги за таким зверненням. 

Фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації. 

Останні статті на сайті