Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

ExportUA

Демократизація шкільного життя Бахмутського НВК розпочалася

Переглядів: 1742
07.02.2018 - 08:38

Для України відповідь на запитання «що таке демократична школа» - це ще й бачення того, якими мають бути демократичні реформи в шкільній освіті. Адже реальна шкільна автономія, педагогіка партнерства, дитиноцентризм, які задекларовані у Концепції нової української школи, реалізуються насамперед через практичне втілення цінностей демократії та прав людини у навчально-виховний процес, організацію діяльності школи та управління нею.

Адміністрація, батьківський, педагогічний та учнівський колективи, розуміючи, що все це реалізується насамперед через практичне втілення цінностей демократії та прав людини у освітній процес, організацію діяльності школи та управління нею, починаючи з листопада 2017 року, працювали над пошуком програми, яка б допомогла поглибити демократичну культуру в навчальному закладі. І знайшли.
Вивчивши позитивний досвід участі Бахмутської школи №24 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів у 2-й хвилі програми «Демократична школа», зібрали команду однодімців-реформаторів у складі: директора НВК Світлани Василенко, методиста міського методичного кабінету Віти Шепотько, заступника директора Олени Лавренко, члена батьківського комітету 10-Б класу Наталі Гулідової, заповнили відповідну анкету, в якій описали своє бачення демократичних перетворень у закладі і… з 847 шкіл України увійшли до 47 шкіл-переможців програми «Демократична школа: підтримка освітніх реформ в Україні», яка реалізується за підтримки Європейського центру ім. Вергеланда (Норвегія).
30 січня 2018 року директор Бахмутського НВК№11 Світлана Василенко була запрошена на конференцію з нагоди запуску програми «Демократична школа: підтримка освітніх реформ в Україні», у ході якої учасники третьої хвилі Програми не тільки підписали Декларацію про співпрацю з Програмою, а ще й мали нагоду спілкуватися з міністром освіти і науки України Лілію Гриневич. У роботі конференції брали участь посол Норвегії в Україні Уле Т. Горпестад, виконавчий директор Європейського центру ім. Вергеланда (Норвегія) Анна Перона-Ф’ельдстад, які презентували програму «Демократичний розвиток шкіл та формування громадянських компетентностей у рамках Програми», побажали успіхів у демократизації шкільного життя.
Робота тільки починається… А вже 11 лютого 2018 року команда відправиться на тренінгові заняття до Львова.

Демократизація шкільного життя Бахмутського НВК розпочаласяДемократизація шкільного життя Бахмутського НВК розпочаласяДемократизація шкільного життя Бахмутського НВК розпочалася

Останні статті на сайті