Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 90 гостей.

Урядовий портал

День єднання

Переглядів: 1268
23.01.2018 - 09:14

22 січня 2018 року бібліотекарі міська бібліотеки для дітей провели інформаційну годину «Єднання українських земель» з учнями 7-го класу загальноосвітньої школи № 1 присвячену Дню Соборності України.

Бібліотекар розповіла учням, що саме в цей день у 1919 році було проголошено Акт злуки – акт про об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Цій визначній події передувало підписання 22 січня 1918 року Четвертого універсалу Центральної Ради, за яким Українська Народна Республіка стала суверенною і незалежною державою. Сьогодні ми відзначаємо 100-річчя цього історичного документа.

Соборність не обмежується лише ідеєю збирання етнічних земель у рамках національної держави, а передбачає також духовне єднання всього населення країни незалежно від національності. На зимових канікулах діти цього класу їздили на екскурсію до Львова, жили в родинах своїх однолітків, знайомилися з пам’ятками і традиціями. Вони з радістю поділилися своїми враженнями про незабутню подію.

Дівчата читали вірші про Східну і Західну Україну і символічно об’єдналися в одну і неподільну країну. Учні уквітчали карту України серцями повними любові до рідної землі.

22 січня 2018 року бібліотекарі міська бібліотеки для дітей провели інформаційну годину «Єднання українських земель» з учнями 7-го класу загальноосвітньої школи № 1 присвячену Дню Соборності України. 22 січня 2018 року бібліотекарі міська бібліотеки для дітей провели інформаційну годину «Єднання українських земель» з учнями 7-го класу загальноосвітньої школи № 1 присвячену Дню Соборності України. 22 січня 2018 року бібліотекарі міська бібліотеки для дітей провели інформаційну годину «Єднання українських земель» з учнями 7-го класу загальноосвітньої школи № 1 присвячену Дню Соборності України.