Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 83 гостя.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Тренінг для ВПО "Розвиток місцевої демократії. Інструменти взаємодії влади з громадою"

Переглядів: 2706
04.12.2017 - 06:43

01.12.2017 року начальником Бахмутського бюро правової допомоги, Оксаною Болотюк, було проведено тренінг для внутрішньопереміщених осіб на тему: "Розвиток місцевої демократії. Інструменти взаємодії влади з громадою" у приміщенні Центральної міської бібліотечної системи.

В заході взяли участь 10 внутрішньопереміщених осіб. Під час тренінгу присутнім було надано інформацію щодо існування системи безоплатної правової допомоги в Україні, функції і діяльність Бахмутського бюро правової допомоги, коло осіб, які мають право на отримання БВПД, приклади позитивної практики Бюро. В розрізі теми, яка освітлювалась присутнім було роз'яснено основні положення нормативно-правових актів, які стосуються взаємодії влади із громадою (Конституція України, ЗУ "Про місцеві державні адміністрації", ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні", ЗУ "Про інформацію", ЗУ "Про звернення громадян", ЗУ "Про громадські обєднання", Указ Президента України "Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні", Постанова КМУ "Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики", Постанова КМУ "Про затвердження порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади" та деякі інші).

В ході заходу на реальних прикладах присутні мали змогу дізнатись як написати заяву/скаргу/пропозицію в той чи інший орган, що повинен містити цей документ, які є строки розгляду звернень громадян та які звернення не підлягають розгляду. Також було роз'яснено сутність поняття "публічна інформація" та "персональні дані" відповідно до діючого законодавства України та яка інформація може бути надана на запит на отримання публічної інформація, а в якій особі буде відмовлено. Детально були розглянуті методи впливу на владу, а саме: створення та участь у діяльності консультативно-дорадчих органів (громадьскі ради, колегії, комісії, комітети, ради, центри тощо) та особиста участь громадянина (право обирати та бути обраним, звернення до місцевого депутати, органу державної влади, зучстрічі керівників та посадових осіб місцевих рад з населенням, участь в сесіях рад, участь у роботі депутатських комісій, подання електронної петиції, оскарження дій чи бездіяльності будь-якого органу влади в суді, громадські слухвання).

Тренінг відбувався в формі "відкритого діалогу". Кожен охочий мав змогу висловити свою думку з приводу існуючої в місті Бахмуті ситуації. Таким чином всі порушені питання були занесені в карту правових потреб громади міста Бахмуту. Після заходу 3 особи отримали безкоштовну юридичну консультацію.

01.12.2017 року начальником Бахмутського бюро правової допомоги, Оксаною Болотюк, було проведено на тему: "Розвиток місцевої демократії. Інструменти взаємодії влади з громадою" у приміщенні Центральної міської бібліотечної системи. 01.12.2017 року начальником Бахмутського бюро правової допомоги, Оксаною Болотюк, було проведено на тему: "Розвиток місцевої демократії. Інструменти взаємодії влади з громадою" у приміщенні Центральної міської бібліотечної системи. 01.12.2017 року начальником Бахмутського бюро правової допомоги, Оксаною Болотюк, було проведено на тему: "Розвиток місцевої демократії. Інструменти взаємодії влади з громадою" у приміщенні Центральної міської бібліотечної системи. 01.12.2017 року начальником Бахмутського бюро правової допомоги, Оксаною Болотюк, було проведено на тему: "Розвиток місцевої демократії. Інструменти взаємодії влади з громадою" у приміщенні Центральної міської бібліотечної системи. 01.12.2017 року начальником Бахмутського бюро правової допомоги, Оксаною Болотюк, було проведено на тему: "Розвиток місцевої демократії. Інструменти взаємодії влади з громадою" у приміщенні Центральної міської бібліотечної системи. 01.12.2017 року начальником Бахмутського бюро правової допомоги, Оксаною Болотюк, було проведено на тему: "Розвиток місцевої демократії. Інструменти взаємодії влади з громадою" у приміщенні Центральної міської бібліотечної системи. 01.12.2017 року начальником Бахмутського бюро правової допомоги, Оксаною Болотюк, було проведено на тему: "Розвиток місцевої демократії. Інструменти взаємодії влади з громадою" у приміщенні Центральної міської бібліотечної системи.