Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 137 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Міські читання «Сім’я – лоно культури людства»

Переглядів: 1737
06.11.2017 - 08:05

У Бахмутському НВК №11 за ініціативи Центру гуманної педагогіки міста та підтримки Управління освіти Бахмутської міської ради та Бахмутського районного відділу освіти відбулись Чотирнадцяті Міські Читання з Гуманної Педагогіки за темою: «Сім’я – лоно культури людства».

На Читаннях вчителі шкіл та вихователі дошкільних закладів Бахмута, Сіверська, Часів Яру, Іванівського, Світлодарська, Калинівки, а також викладачі та студенти Горлівського інституту іноземних мов обговорили питання, пов’язані з тим, на яких основах має будуватись сім’я, та у чому полягають принципи її створення, такі як любов, духовна спільність, співтворчість та співдружність, взаємоповага, взаєморозуміння, співчуття, милосердя та безкорисливе служіння. В чому можлива взаємодія школи та сім’ї в вихованні  духовних цінностей, збагачених досвідом попередніх поколінь українського народу.

Урочисте відкриття Читань розпочалось з виконання «Гімну Вчителя України» та привітання директора Бахмутського НВК №11 Світлани Василенко, яка зазначила, що Міські Читання з гуманної педагогіки відбуваються вже чотирнадцять років поспіль в НВК №11, який наслідує традиції гуманізму в вихованні та викладанні з початку свого заснування.

Учитель Світлодарського НВК та викладач недільної школи Тетяна Калиновська поділилась своїми роздумами про шляхи виховання безумовної любові в родині. Олена Алексєєва, вчитель Часовоярської школи №15 та Віра Жевновак, учитель Калинівської школи розповіли про можливості співпраці школи та церкви у вихованні сімейних цінностей.

Світлана Кравченко, народна майстриня з Бахмута розповіла про напрямки української народної педагогіки та їх імплементацію в сучасний виховний процес. Олена Коник, вчитель Часовоярської школи №15 поділилась своїм баченням взаємозв’язку між родиною та культурою.

Вікторія Бак, учитель Бахмутського НВК №11 надала пояснення духовному змісту родини та сім’ї.

Учасники Читань ознайомилися з літературою та періодичними виданнями, які розкривають зміст духовного гуманізму в освіті.

Розглянуті теми увійшли до Кодексу Батьківства, їх було запропоновано для обговорення на Дванадцятих Всеукраїнських Читаннях,  які відбудуться 16-17 грудня 2017 року за сприяння Міністерства освіти і науки України в Національному педагогічному університеті імені М.П.Драгоманова.

У Бахмутському НВК №11 за ініціативи Центру гуманної педагогіки міста та підтримки Управління освіти Бахмутської міської ради та Бахмутського районного відділу освіти відбулись Чотирнадцяті Міські Читання з Гуманної Педагогіки за темою: «Сім’я – лоно кульУ Бахмутському НВК №11 за ініціативи Центру гуманної педагогіки міста та підтримки Управління освіти Бахмутської міської ради та Бахмутського районного відділу освіти відбулись Чотирнадцяті Міські Читання з Гуманної Педагогіки за темою: «Сім’я – лоно куль

Останні статті на сайті