Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 135 гостей.

На Донеччині за порушення правил проведення готівкових розрахунків застосовано понад 1 мільйон гривень штрафів

Переглядів: 2136
24.10.2017 - 07:38

Одним із важливих напрямів роботи фіскальної служби Донецької області є контроль за дотриманням  суб’єктами господарювання  вимог чинного податкового законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Саме з метою упередження порушень податкового законодавства та збільшення надходжень до Державного бюджету України підрозділами податкового аудиту області особлива увага приділяється проведенню фактичних перевірок з контролю за дотриманням законодавства в сфері готівкового обігу, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій на виробництво та реалізацію підакцизних товарів.

На даний час у Донецькій області здійснюють діяльність 8369 господарських одиниць на яких розрахунки проводяться в готівковій та безготівковій формі з використанням реєстраторів  розрахункових операцій.

З початку року співробітниками управління аудиту Головного управління ДФС у Донецькій області проведено 45 перевірок суб’єктів господарювання, за результатами яких з порушників до бюджету стягнуто 1 млн 35 тис. гривень.

Найбільша кількість  правопорушень у сфері готівкового обігу встановлена у  сфері торгівлі підакцизними товарами та реалізації паливно-мастильних матеріалів, найпоширенішими з яких є проведення розрахункових операцій без застосування реєстраторів розрахункових операцій та без роздрукування відповідних розрахункових документів, а також недотримання порядку обліку товарних запасів за місцем їх реалізації.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання на необхідності дотримання чинного законодавства при проведенні розрахункових операцій.

Останні статті на сайті