Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 96 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Форум місцевого розвитку міста Бахмут «Громадська безпека та доступ до правосуддя, соціальна мобілізація»

Переглядів: 2098
20.10.2017 - 06:56

У листопаді 2014 року Організація Об'єднаних Націй разом із Європейським Союзом і Групою Світового банку приступили до здійснення спільної оцінки потреб відновлення і побудови миру на сході України.

Оцінювання охоплювало райони, що перебували під контролем українського уряду в Донецькій і Луганській областях (тобто Донбаський регіон), а також три сусідні області: Запорізьку, Дніпропетровську та Харківську. Доповідь "Оцінка потреб відновлення та миробудівництва (ОВМ)" була схвалена Кабінетом міністрів України 5 серпня 2015 року.

Рекомендації ОВМ забезпечують початкову основу для визначення пріоритетів у справі відновлення базової інфраструктури та соціальних установ, надання засобів для існування і економічного відновлення, а також підвищення безпеки громад та соціальної згуртованості серед уразливих груп та громад, які постраждали від конфлікту на Сході України.

19 жовтня 2017 року, в малому залі адміністративної будівлі Бахмутської міської ради, відбувся Форум місцевого розвитку міста Бахмут «Громадська безпека та доступ до правосуддя, соціальна мобілізація».

У Форумі взяли участь представники структурних підрозділів Бахмутської міської ради, силових структур та громадськості міста.

Зміцнення безпеки громад є необхідною умовою для ефективного відновлення і реконструкції постраждалих від конфлікту регіонів України.

Більше того, доведено, що ефективна координація між правоохоронними органами, органами місцевого самоврядування та громадами, у поєднанні з  поінформованістю громад щодо питань, пов’язаних з безпекою, підвищуватиме рівень суспільної безпеки для переміщених осіб і приймаючих сторін, особливо для жінок і вразливих груп населення.

Таким чином, проект дозволить місцевим громадам визначити власні потреби і забезпечить залучення всіх місцевих зацікавлених сторін до планування та прийняття рішень щодо розподілу ресурсів.

Запрошений для участі спеціаліст соціальної згуртованості UNDP в Донецькій області Михайло Карелін зазначив, що в процесі розробки проектів соціальної згуртованості та безпеки населення потрібно перш за все розробити глобальну стратегію заходів для покращення життя людей.

"У UNDP є ще 3 роки для реалізації проектів та програм як на території міста Бахмут, так і в усій області у галузях економічної та децентралізаційної підтримки, а також соціальної безпеки громадян", - зазначив Михайло Карелін.

В рамках роботи UNDP запропоновано розробити план впровадження нових заходів в рамках програми "Безпечне та комфортне місто". Також планується впровадити заходи залучення Ліги майбутніх поліцейських  молоді для обміну досвідом.

Учасники зустрічі обговорили питання та надали власні ідеї щодо поліпшення умов праці дільничних, пунктів обігріву, проекти впровадження безпеки дітей у міських школах, створення поліцейської станції, громадської організації з охорони, публічної безпеки та правопорядку.

За підсумками роботи Форуму всі присутні погодились на продовження діалогу і підтримку плідної та ефективної роботи з Проектом ПРООН.

19 жовтня 2017 року, в малому залі адміністративної будівлі Бахмутської міської ради, відбувся Форум місцевого розвитку міста Бахмут «Громадська безпека та доступ до правосуддя, соціальна мобілізація». 19 жовтня 2017 року, в малому залі адміністративної будівлі Бахмутської міської ради, відбувся Форум місцевого розвитку міста Бахмут «Громадська безпека та доступ до правосуддя, соціальна мобілізація». 19 жовтня 2017 року, в малому залі адміністративної будівлі Бахмутської міської ради, відбувся Форум місцевого розвитку міста Бахмут «Громадська безпека та доступ до правосуддя, соціальна мобілізація».