Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 116 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Митниками Донеччини виявлено порушення митних правил на 8,1 млн гривень

Переглядів: 1647
19.09.2017 - 06:32

 Протягом січня-серпня 2017 року митниками Донеччини виявлено та задокументовано 80 порушень митних правил на загальну суму більше 8,1 млн гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість виявлених правопорушень зросла більше ніж в 2 рази, а сума предметів правопорушень, за попередньою оцінкою, - більше ніж у 256 разів.

Також, з початку року до відповідних слідчих органів Донецької та Харківської областей направлено 5 повідомлень про протиправні дії, що містять ознаки кримінальних правопорушень. За результатами розгляду кримінального провадження відносно громадянина Грузії по факту контрабандного перевезення особливо небезпечного наркотичного засобу судом винесений вирок, яким громадянин був засуджений. По іншим фактам здійснюються комплекс оперативно-пошукових заходів та ведеться досудове розслідування відповідними органами.

Крім того, співробітниками митниці разом із іншими правоохоронними органами Донецької області в рамках операції «Рубіж-2017» проведено 7 спільних заходів, за результатом яких складено 8 протоколів про порушення митних правил з реально вилученими предметами на суму більше 31 тис. гривень. Традиційно, основними предметами правопорушень стали тютюнові вироби.

Донецька митниця ДФС постійно проводить аналітично-пошукову роботу, направлену на забезпечення належних умов для ведення чесного бізнесу. Одним з методів протидії порушенням митного законодавства є взаємодія з відповідними органами іноземних держав. Так, протягом січня-серпня поточного року до митних органів близького та дальнього зарубіжжя направлено 44 запити, що  більше ніж в 7 разів перевищує торічні показники.

До Держбюджету України протягом січня-серпня 2017 року митницею перераховано штрафних санкцій за порушення митного законодавства на суму більше 173 тис. гривень.