Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 111 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

У Донецькій області кількість виявлених правопорушень митних правил збільшилась на 20%

Переглядів: 1972
02.08.2017 - 13:13

За результатами роботи управління протидії митним правопорушенням Донецької митниці ДФС протягом січня – червня 2017 року виявлено та задокументовано 43 порушення митних правил,  що майже  на 21% більше, ніж за відповідний період 2016 року. Слід відмітити, що попередня оцінка предметів правопорушень складає понад 7,67 млн грн, що у 240 раз перевищує минулорічні показники. 

З метою оперативного інформування та попередження можливих порушень не тільки митного, але й податкового законодавства України Донецькою митницею ДФС продовжується робота в рамках взаємодії з територіальними органами ДФС. Так, з початку року до Головних управлінь ДФС у Харківській, Донецькій та Дніпропетровській областях направлено шість матеріалів, для проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів.  

Відповідно до затвердженого плану заходів із правоохоронними органами Донецької області в рамках спеціальної операції «Рубіж-2017» проведено шість спільних заходів. Результатом яких стало складання 8 протоколів про порушення митних правил з реально вилученими предметами на загальну суму більше 63 тис. гривень. Слід відмітити, що вартість вилучених предметів правопорушень у два рази перевищує показники відповідного періоду минулого року, незважаючи на те, що заходів було проведено удвічі менше. Можна стверджувати, що кількість переходить в якість.  

Забезпечення рівних прав на ведення чесного та прозорого бізнесу здійснюється, в тому числі, шляхом постійної взаємодії із митними органами іноземних держав. Так, за шість місяців поточного року до країн  дальнього та близького зарубіжжя направлено 35 запитів, що в 7 разів більше, ніж за аналогічний періоду минулого року. Внаслідок опрацювання матеріалів отриманих від зарубіжних колег складено два протоколи про порушення митних правил на загальну суму 7,6 млн гривень.  На даний час судом розглянуто одну з вищезазначених справ, який повністю погодився із висновками наданими митницею. Посадову особу підприємства, причетну до скоєння адміністративного правопорушення, визнано винною, ухвалено рішення про накладення штрафу у розмірі понад 3 млн грн із застосуванням конфіскації предметів правопорушення.

  До Державного бюджету України протягом першого півріччя  2017 року митницею перераховано штрафних санкцій за порушення митного законодавства на суму майже 117 тис. гривень.