Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 91 гість.

ExportUA

Від платників Донеччини надійшло майже 113 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі

Переглядів: 1399
18.07.2017 - 10:40

В Донецькій області нараховується близько 2,8 тис. суб`єктів господарювання, які отримали ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними та тютюновими виробами.

За 6 місяців 2017 року  кількість виданих ліцензій на зазначені види діяльності складає 4,5 тис. шт. (на алкогольні напої – 2,6 тис. шт., на тютюнові вироби – 1,9 тис. шт.). За видачу та подовження таких ліцензій до місцевих бюджетів надійшло понад 16 млн гривень.

За 6 місяців 2017 року  від платників Донеччини до місцевих бюджетів надійшло 112,7 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Співробітники ГУ ДФС у Донецькій області провели 84 перевірки суб`єктів господарювання з питання дотримання вимог законодавства, яке регулює обіг в роздрібній і оптовій торгівельній мережі алкогольних напоїв і тютюнових виробів. За результатами встановлених порушень до підприємців відповідно до законодавства застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів на загальну суму 1,25 млн гривень. Основними порушеннями є відсутність ліцензій, торгівля тютюновими виробами за цінами вище максимально встановлених виробником шляхом маркування на пачці та збільшених на суму акцизного податку та реалізація алкогольних напоїв за цінами нижче мінімальних, встановлених державою.

За результатами контрольно-перевірочних заходів та роз’яснювальної роботи серед платників податків за 6 місяців 2017 року додатково видано 528 шт. ліцензій на право роздрібної торгівлі суб’єктам господарювання, які до цього не мали такі ліцензії. Така тенденція також пов’язана з ліцензуванням реалізації пива, яке віднесено до алкогольних напоїв з 1 липня 2015 року, а також із заміщенням суб’єктів господарювання на ринку роздрібної торгівлі.

Останні статті на сайті