Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 119 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Уряд дав «зелене» світло на утеплення багатоповерхівок із автономною системою теплопостачання

Переглядів: 1703
17.07.2017 - 10:37

Відтепер ОСББ/ЖБК у будинках, що не приєднані до системи централізованого теплопостачання, зможуть безперешкодно брати участь у програмі «теплих» кредитів та отримувати відповідну державну фінансову допомогу на проведення енергоефективних заходів.

Про це йдеться у постанові Уряду, яку підготовлено спільно з Держенергоефективності та прийнято сьогодні, 12 липня, на засіданні Кабінету Міністрів України.

Справа в тому, що раніше для всіх ОСББ та ЖБК обов’язковою умовою участі у програмі «теплих» кредитів був будинковий облік тепла. Запровадження обліку є передумовою для енергоефективної поведінки мешканців будинків та реалізації заходів з утеплення житла.

«Водночас, все більше бажання скористатися державною допомогою на утеплення житла висловлюють ОСББ у будинках з автономним опаленням, де немає лічильників тепла, але є облік споживання газу. Тепер ми ліквідували перешкоду і  ОСББ з автономним опаленням можуть залучати «теплі» кредити та отримувати відшкодування частини витрат на утеплення», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Нагадаємо, що у 2017 році програма «теплих» кредитів надзвичайно популярна серед ОСББ. Якщо у 2016 році учасниками програми ставали 10-15 ОСББ у тиждень, то цьогоріч - вже 20-30 ОСББ. До речі, минулого тижня залучено найбільший в Україні «теплий» кредит для ОСББ на суму майже 10 млн гривень.

За два роки дії програми нею скористалося 960 ОСББ, залучивши на енергоефективні заходи понад 144 млн. гривень.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

Останні статті на сайті