Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 91 гість.

Урядовий портал

Розширюємо можливості для бізнесу

Переглядів: 3126
12.07.2017 - 12:30

11 липня 2017 року фахівцями Артемівського міського центру зайнятості сумісно з Донецькою торгово-промисловою палатою м.Бахмут в рамках розширення простору  консалтингового центру «Центр розвитку підприємництва» розпочали проведення циклу тренінгів з бізнес-планування та започаткування власної справи як для чинних підприємців, так і для тих, хто тільки збирається розпочати свій бізнес або реалізувати новий бізнес-проект.

Головна мета  і завдання цих заходів -  надання  повної інформації про  бізнес-планування та  навчання складанню бізнес-планів.

Учасники тренінгу, а це  8 безробітних громадян, що перебувають на обліку в центрі зайнятості, і підприємці (в т.ч. числі 2 підприємця, які в минулому організували власну справу за допомогою служби зайнятості), дізналися про доцільність використання бізнес-планів для здійснення бізнесу, а саме їх використання в роботі з грантовими програмами ПРООН, «Український донецький куркуль» тощо.  Під час роботи тренінгу учасники познайомилися з  механізмом розробки бізнес-планів та набором необхідних технологій. Так всіх дуже зацікавив РЕST- аналіз, або аналіз загроз та можливостей мікросереди підприємства. Учасники розбилися на робочі групи, кожна з яких аналізувала свою ідею: енергозберігаючі технології та устаткування, виробництво новітніх будівельних матеріалів, комп’ютерний сервіс та обслуговування, «кавовий» бізнес і в форматі  ділової гри  детально проаналізували кожну  фінансову модель.  Крім того, для більш успішних продаж та розвитку бізнесу,  складали «портрет-аватар» потенційного клієнта, на основі тренувальних кейсів детально аналізували питання ціноутворення, рентабельності бізнесу, розбирали план виробництва та інше.

Час роботи (а це був повний робочий день)  промайнув непомітно. За відгуками учасників, тренінг допоміг їм  розвинути практичні навички складання бізнес-планів, аналізувати бізнес-ідеї  та комплексно організовувати власний бізнес, за що вони щиро дякували тренера – провідного спеціаліста відділу міжнародних проектів і програм ДТПП у м.Бахмут Олену Сезоненко. Безумовно, в майбутньому стане у нагоді комплект методичних матеріалів у паперовому та електронному форматах, що отримав кожний учасник від Донецької торгово-промислової палати.

11 липня 2017 року розпочався цикл тренінгів з бізнес-планування та започаткування власної справи як для чинних підприємців, так і для тих, хто тільки збирається розпочати свій бізнес або реалізувати новий бізнес-проект.