Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 104 гостя.

 Краеведческий музей г. Артемовск

В Україні завдяки енергетичним культурам можна замістити близько 20 млрд м3 газу

Переглядів: 2580
02.06.2017 - 07:08

Про це заявив Юрій Шафаренко, директор Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності, на практичному семінарі «День енергетичного поля», що відбувся 30 травня у Луцьку.

«При вирощуванні енергетичних культур на 1 млн га та середній їх врожайності 11,5 млн т/рік можна замістити до 5,5 млрд м3 газу в рік. Враховуючи, що в країні близько 4 млн га таких малородючих земель, де варто вирощувати енергокультури, то потенційно може заміщувати близько 20 млрд м3 газу. Це нагода трансформувати країну з імпортера газу в експортера», - повідомив Ю. Шафаренко та презентував діюче законодавче поле у відновлюваній енергетиці.

В рамках семінару учасники відвідали справжні енергетичні плантації, де ознайомилися з різними сортами енергокультур, з особливостями їх вирощування та технологіями збору урожаю. Також було продемонстровано техніку, задіяну у процесі вирощування та збирання енергокультур. Логічним завершенням поїздки став візит до смт. Іваничі на твердопаливну котельню, де спалюється тріска з енергетичної верби, зібраної на плантаціях. У результаті котельня постачає тепло та гарячу воду медичному закладу.

Таким чином, учасники семінару ознайомилися з повним циклом виробництва тепла за допомогою енергокультур: від моменту їх садіння до постачання тепла кінцевому споживачу.

Довідково:

Держенергоефективності дякує компанії “Салікс Енерджі”, а саме - керуючому партнеру Костянтину Богатову та директору Ірині Гнап, за співорганізацію практичного семінару на таку важливу для всієї країни тему.

В Україні завдяки енергетичним культурам можна замістити  близько 20 млрд м3 газуВ Україні завдяки енергетичним культурам можна замістити  близько 20 млрд м3 газуВ Україні завдяки енергетичним культурам можна замістити  близько 20 млрд м3 газуВ Україні завдяки енергетичним культурам можна замістити  близько 20 млрд м3 газу

Останні статті на сайті