Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 126 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Підводимо підсумки участі у Литовсько-Українському проекті «На шляху до змін»

Переглядів: 1861
18.05.2017 - 13:49

За ініціативи та підтримки Управління освіти педагоги та учні м. Бахмута взяли участь у двосторонньому Литовсько-Українському проекті «Підтримка у сфері освіти постраждалих від конфліктів східних регіонів України». Ще восени учні та вчителі Бахмутської школи №10 та Бахмутського НВК №11 мали честь відвідати м. Вільнюс, познайомитися з системою литовської освіти, взяти участь у різноманітних тренінгових програмах у рамках практичної частини проекту «На шляху до змін».

Повернувшись додому, учасники проекту стали справжніми «агентами змін»: шкільне життя перебудували в усіх галузях, починаючи з учнівського самоврядування, закінчуючи впровадженням нових технологій на уроках.

У травні для підведення підсумків проекту його керівник Валдас Янкаускас, директор Молодіжного центра дітей та юнацтва міста Вільнюс, та методист Українського державного центру позакласної освіти Наталя Ніколайко завітали до закладів №10 та №11, щоб поспілкуватися з учнями та вчителями, які стали учасниками проекту.

Педагоги та учні НВК №11 радо зустріли гостей. Ліза Портнова та Володимир Барко провели екскурсію школою, показали, які відбулися зміни у шкільному просторі та житті учнів. За допомогою медіа-презентації та живого спілкування діти та педагоги розповіли про вплив проекту на їхній світогляд, роботу шкільного самоврядування, на формування лідерських якостей, особистих та соціальних компетенцій, самореалізацію учнів, міжкультурну комунікацію, на неформальне навчання на уроках. Валдас Янкаускас був дуже радий зустрітися з учасниками проекту та дізнатися про результати, впевнитися, що мета проекту була досягнута. Він зазначив, що задоволений змінами у НВК, що школа, за кошти проекту, отримала Wi-Fi, який значно покращить якість освіти, зробить уроки продуктивнішими та цікавішими.

У школі №10 директор Раїса Говорун також провела невеличку екскурсію установою. Після цього спілкування продовжилося в невимушеній атмосфері за чашкою чаю. В дружній атмосфері гостям запропонували переглянути відеофільм, створений керівником учнівського медіа-центру Софією Бамбулею, учні та вчителі поділилися з Валдасом своїми досягненнями, перемогами та розповіли про плани на майбутнє. Так, завдяки ініціативі учасників проекту в школі на більш якісному рівні були проведені вибори президента (передвиборча кампанія, агітація, промова кандидата, підрахунок голосів учнівським колективом), сформоване активне учнівське самоврядування. Відбувся особистісний зріст кожного з учнів: це і участь у проектах, конкурсах, вебінарах, пошук самих себе. Учителі не відстають від своїх партнерів-учнів, адже тепер головним орієнтиром для роботи стали саме партнерські стосунки між ними, учнями та батьками, що і є новим напрямком в експериментальній діяльності школи. Головним сюрпризом зустрічі стали листи учнів, які вони написали самі собі, ще перебуваючи в Литві.

Пан Янкаускас розповів про другий етап литовсько-шведського проекту «На шляху до змін», який спрямований на надання допомоги щодо розвитку освіти регіонів Східної України, які постраждали внаслідок військового конфлікту. Він запевнив, що представники шкіл, які одного разу стали на шлях до змін, будуть впевнено крокувати ним далі.

Це були дуже цікаві та корисні зустрічі. Розмова з гостями стала ще одним із мотивуючих чинників, щоб змінюватись та удосконалюватись. Кожному учаснику Валдас побажав успіху в житті та бути активним громадянами у суспільстві.

Дякуємо литовським освітянам за небайдужість до проблем України та внесок в освіту українських дітей!

За ініціативи та підтримки Управління освіти педагоги та учні м. Бахмута взяли участь у двосторонньому Литовсько-Українському проекті «Підтримка у сфері освіти постраждалих від конфліктів східних регіонів України». За ініціативи та підтримки Управління освіти педагоги та учні м. Бахмута взяли участь у двосторонньому Литовсько-Українському проекті «Підтримка у сфері освіти постраждалих від конфліктів східних регіонів України». За ініціативи та підтримки Управління освіти педагоги та учні м. Бахмута взяли участь у двосторонньому Литовсько-Українському проекті «Підтримка у сфері освіти постраждалих від конфліктів східних регіонів України». За ініціативи та підтримки Управління освіти педагоги та учні м. Бахмута взяли участь у двосторонньому Литовсько-Українському проекті «Підтримка у сфері освіти постраждалих від конфліктів східних регіонів України». За ініціативи та підтримки Управління освіти педагоги та учні м. Бахмута взяли участь у двосторонньому Литовсько-Українському проекті «Підтримка у сфері освіти постраждалих від конфліктів східних регіонів України». За ініціативи та підтримки Управління освіти педагоги та учні м. Бахмута взяли участь у двосторонньому Литовсько-Українському проекті «Підтримка у сфері освіти постраждалих від конфліктів східних регіонів України». За ініціативи та підтримки Управління освіти педагоги та учні м. Бахмута взяли участь у двосторонньому Литовсько-Українському проекті «Підтримка у сфері освіти постраждалих від конфліктів східних регіонів України». За ініціативи та підтримки Управління освіти педагоги та учні м. Бахмута взяли участь у двосторонньому Литовсько-Українському проекті «Підтримка у сфері освіти постраждалих від конфліктів східних регіонів України». За ініціативи та підтримки Управління освіти педагоги та учні м. Бахмута взяли участь у двосторонньому Литовсько-Українському проекті «Підтримка у сфері освіти постраждалих від конфліктів східних регіонів України».

Останні статті на сайті