Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 58 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

До уваги громадян! Донецькі митники стоять на заваді незаконному ввезенню транспортних засобів на митну територію України із порушенням митних правил

Переглядів: 2123
04.04.2017 - 07:50

Запобігання та протидія контрабанді, боротьба з порушеннями митних правил відповідно до п.10 ст. 544 Митного кодексу України  є одним із основних завдань органів доходів і зборів при здійсненні державної митної справи. Співробітниками Управління протидії митним правопорушенням Донецької митниці ДФС постійно проводиться аналіз порушень митних правил, який свідчить, що найбільш поширеними є порушення строків транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу на митну територію України та зберігання товарів, ввезених на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю.

Упродовж 2016 року та протягом перших трьох місяців 2017 року Донецькою митницею ДФС досягнуто позитивної судової практики щодо конфіскації транспортних засобів, які ввезені через міжнародні пункти пропуску на державному кордоні, розташовані на території, тимчасово непідконтрольній українській владі. Так у жовтні 2016 року на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» було затримано автомобіль марки «Volkswagen», а у січні 2017 року  - автомобіль  марки «Mitsubishi», які прямували з тимчасово непідконтрольної території до м. Маріуполь. Транспортні засоби були ввезені на митну територію України через міжнародні пункти пропуску, які відповідно до рішень Уряду України не функціонують з листопада 2014 року. Таким чином, громадяни здійснили переміщення транспортних засобів поза митним контролем, тобто поза місцем розташування органу доходів і зборів та без виконання митних формальностей. В обох випадках у відношенні порушників законодавства складено протоколи про порушення митних правил за ст. 482 Митного кодексу України, а транспортні засоби вилучено до прийняття судом рішення.

У грудні 2016 року та у березні 2017 року судом прийнято рішення про конфіскацію незаконно ввезених автомобілів. Слід зазначити, що окрім цього виду покарання до порушників застосовуються і штрафні санкції у розмірі 100% вартості транспортного засобу.

Шановні громадяни, звертаємо Вашу увагу, що переміщувати товари та транспортні засоби необхідно через міжнародні пункти пропуску виключно на ділянці державного кордону, підконтрольного українській владі. Контрольні пункти в’їзду-виїзду, що знаходяться на «лінії зіткнення», не є міжнародними пунктами пропуску. Водночас нагадуємо, що міжнародні пункти пропуску, розташовані на території, тимчасово непідконтрольній українській владі, не функціонують, а тому товари та транспортні засоби, що переміщені через них, є предметом порушенням митних правил, за яке законодавством України передбачено відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 100 % вартості таких товарів і транспортних засобів та їх конфіскацію.