Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 156 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Не стань «живим товаром»

Переглядів: 2868
28.03.2017 - 13:16

Україна входить до переліку країн, що знаходяться у «зоні ризику» в проблемі торгівлі людьми: сексуальний трафік та рабська праця неповнолітніх, залучення неповнолітніх до війни, торгівля дітьми, чорна трансплантологія. Ці та інші питання були розглянуті  фахівцями Артемівського міського центру зайнятості під час проведення семінару з питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці для учнів старших класів школи-інтернату №1 м.Бахмут.

Фахівець центру зайнятості зазначила, що вдалий вибір майбутньої професії та легальне працевлаштування -  гарантовано допоможе  не стати «живим товаром»,  розповіла, що дітям протипоказана праця, яка психологічно, фізично або морально пов'язана з небезпекою чи заподіянням шкоди дитині. Учні довідалися про форми рабства або практики, подібні до рабства, такі як продаж і незаконна торгівля дітьми, примусова чи обов'язкова праця. Розглянули приклади насильства над дітьми.

Була надана інформація щодо шкідливих видів зайнятості та їх вплив на здоров’я працюючих дітей.      Під час зустрічі  обговорювали шляхи потрапляння дітей до тенет торгівців дітьми, основні потенційні групи ризику, найгірші форми дитячої праці.  Ознайомилися з правилами безпеки, які повинен знати кожен. Дізналися до кого звернутися за допомогою у скрутній ситуації.

На завершення семінару учасники переглянули відеофільм «Станція призначення життя»- що також розкрив питання запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці

Фахівці Артемівського міського центру зайнятості провели семінар з питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці для учнів старших класів школи-інтернату №1 м.Бахмут.Фахівці Артемівського міського центру зайнятості провели семінар з питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці для учнів старших класів школи-інтернату №1 м.Бахмут.

Останні статті на сайті