Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Презедент України

«Школа юного громадянина»

Переглядів: 2502
23.03.2017 - 12:23

В Бахмуті виховують відповідальних громадян і майбутніх депутатів.

В рамках проекту «Школа юного громадянина» студенти бахмутських вузів познайомились з основами місцевого самоврядування.

Тепер молодь має уяву, скільки депутатів у складі Бахмутської ради, яким чином приймаються головні рішення для громади, чи отримує зарплатню місцевий депутат, з якими питаннями можна звернутись до свого депутата, як формується міський бюджет.

Студенти взяли участь в інтерактивній грі «Вибори», протягом якої серед своїх друзів вибирали депутатів до імпровізованої місцевої ради. Кандидати пропонували свої передвиборчі кампанії. Молодь приділяла багато уваги, як питанням розвитку своїх вузів, так і проблемам у місті – ремонт доріг, поновлення міського транспорту, відкриття нових розважальних центрів і креативних просторів, поліпшення спортивного і культурного середовища, піднімали питання залучення інвестицій, вирішення питання безпритульних тварин. Усі кандидати отримали у подарунок флешки. На жаль, були й ті, хто за смачну цукерку віддав свій голос за вигаданого нечесного кандидата.

Протягом реалізації проекту ініціативні групи студентів усіх вищих навчальних закладів Бахмуту відвідали тренінг Оксани Пісаревої «Проект: від ідеї до втілення» та лекцію київського тренера Євгена Радченка «Основи виборчого процесу».

Сьогодні ініціативні групи подали сім петицій на сайт міської ради з креативними ідеями по розвитку Бахмуту. Серед пропозицій, проведення еко-фестивалю, створення зеленої автобусної зупинки, відкритий спортивний майданчик для важкоатлетів, розумна зупинка, соціальна майстерня, створення літнього концертного майданчика. Лідирує пропозицію зі створення нового автобусного маршруту в район басейну. Той вуз проект, якого підтримає найбільша кількість людей  отримає інтерактивну дошку. Ініціативні групи у якості заохочення також отримають поїздку до Соляних шахт.

В рамках проекту також відбувся конкурс есе «Чому важливо бути активним громадянином?», на який подали 16 робіт. Конкурсна комісія з п'яти осіб - редактор газети "Вперед" Світлана Овчаренко, секретар міської Бахмутської міської ради Світлана Кіщенко, начальник Управління молодіжної політики та у справах дітей Людмила Махничева, голова Громадської ради при виконкомі Бахмутської міськради Наталія Дроздова, член Громадської ради, Лицар гуманної педагогіки Вікторія Бак оцінила ці роботи. Найактивніші студенти, які змогли розкрити тему і показати свій приклад поїдуть до Києва, де зустрінуться з громадськими активістами та журналістами, відвідають Верховну Раду. Переможці конкурсу есе також відвідали сесію Бахмутської міської ради, де була організована виставка їх робіт.

Проект «Школа юного громадянина» впроваджується громадською організацією «Бахмутська Фортеця» за сприянням Управління молодіжної політики та у справах дітей, за підтримки Української ініціативи зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

В рамках проекту «Школа юного громадянина» студенти бахмутських вузів познайомились з основами місцевого самоврядування. В рамках проекту «Школа юного громадянина» студенти бахмутських вузів познайомились з основами місцевого самоврядування. В рамках проекту «Школа юного громадянина» студенти бахмутських вузів познайомились з основами місцевого самоврядування. В рамках проекту «Школа юного громадянина» студенти бахмутських вузів познайомились з основами місцевого самоврядування. В рамках проекту «Школа юного громадянина» студенти бахмутських вузів познайомились з основами місцевого самоврядування. В рамках проекту «Школа юного громадянина» студенти бахмутських вузів познайомились з основами місцевого самоврядування. В рамках проекту «Школа юного громадянина» студенти бахмутських вузів познайомились з основами місцевого самоврядування.

Останні статті на сайті