Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 107 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Як оздоровити дитину

Переглядів: 3722
16.01.2017 - 14:30

Щорічно Центр первинної медико-санітарної допомоги Бахмутської міської ради отримує безкоштовні путівки для санаторно-курортного лікування  дітей в державних санаторіях:

Державний заклад «Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Бердянський»-профіль пульмонологічний та гастроентерологічний для дітей від 5 років, розташований в м. Бердянськ;
 
Державний заклад «Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Зелена гірка» МОЗ України, м.Одеса, профіль пульмонологічний, для дітей від 5-ти років;

Курорт Трускавець, «Державний заклад дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Джерело» МОЗ України. Спеціалізація санаторію лікування гастроентерологічніх та урологічних захворювань. Для дітей від 6 до 15 років.

Велика кількість путівок надходить до санаторіїв Донецької області:
  - КЛПУ «Обласний дитячий кістково-туберкульозний санаторій м. Маріуполя» - пульмонологічне відділення (діти ЧТХ, група ризику та контактні по туберкульозу) діти 3- 6р., 6-16 років

 -КЛПУ "Дошкільний санаторій для дітей з захворюваннями органів дихання НЕтуберкульозної етіології  - діти  3-9 років.

Багато дітей дошкільного віку знаходиться в групі ЧТХ (часто та тривало хворіючі). У багатьох дітей -  віраж туберкулінової проби. Більшість  хвороб органів дихання мають хронічний характер та важко піддаються медикаментозній терапії і не потребують лікування в стаціонарі. Тому користь санаторного лікування таких діток важко переоцінити.  Санаторно-курортне лікування зміцнить имунітет дитини краще за числені медикаментозні засоби, особливо в наш час, коли далеко не кожен з батьків може дозволити собі повноцінно оздоровити дитину.
Що ж потрібно зробити батькам, щоб дитина отримала санаторно-курортне лікування?
Для отримання путівки потрібно звернутися до дільничного лікаря-педіатра або сімейного лікаря амбулаторії ЦПМСД за місцем проживання, де необхідно написати заяву, щоб стати на  чергу для отримання  путівки. Якщо є медичні показання і відсутні протипоказання для санаторно-курортного лікування, лікар заповнить довідку для одержання путівки (форма № 070/о, затверджена наказом МОЗ). Питання про направлення на санаторно-курортне лікування в санаторії вирішує санаторно-курортна відбіркова комісія.
При заповненні санаторно-курортної карти лікарем - педіатром, дитина має обов'язково пройти клінічне та лабораторне обстеження в залежності від характеру захворювання.
В обов'язковому порядку надається лікарю-педіатру довідка про профілактичні щеплення. Довідка про епідемоточення і довідку про огляд на педикульоз видається за 3 дні до дня заїздудо санаторію.
І ще одна порада батькам, які вже отримали путівку:
Уважно прочитайте путівку. У ній є перелік речей (засобів особистої гігієни, підручників, одягу), які потрібно взяти з собою.
Відправляючи дитину в санаторій, проведіть з дитиною роз'яснювальну роботу про обов'язкове дотримання режиму дня в оздоровчому закладі; виконання вимог вихователів і медичного персоналу. Дитина повинна знати, що при виникненні будь-якої надзвичайної ситуації чи проблем в стані здоров'я, потрібно повідомляти про це вихователям і медичному персоналу.

Серед батьків існує багато забобонів щодо відправлення дитини самої «світ за очі», що вони не зможуть бачити її кожен день, забуваючи про те, що дитині інколи потрібно мати свій простір і реалізувати себе в іншому середовищі, інших лякає назва санаторію (кістково-туберкульозний), але треба знати, що для прийому в санаторій існують певні суворі правила, а повний курс різноманітних процедур, режим оздоровлення допоможуть укріпити здоров’я дитини.

Для отримання повної інформації та подання заявки на отримання путівки необхідно звернутись до свого дільничного лікаря-педіатра або сімейного лікаря.

Останні статті на сайті