Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 124 гостя.

Урядовий портал

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Переглядів: 4127
13.12.2016 - 08:38

З 25 листопада по 10 грудня поточного року в місті пройшов ряд заходів, присвячених Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства».

В навчальних закладах міста І –ІV рівня акредитації та закладі професійно-технічної освіти проведено тематичні лекції, відеолекторії, зустрічі з представниками правоохоронних органів «Як не стати жертвою насильства», «Насилля в сім’ї, як соціальна проблема», «Життя – це надбання, оберігай його», «Насильство. Види покарання», «Стоп насильству», «Насильство поруч та як його уникнути», «Правила соціальної поведінки людей», «Молодь проти насильства», тощо. Метою цих заходів стало ознайомлення студентської молоді з нормативно-правовою базою, спонукання до роздумів над важливими життєвими проблемами, формування навичок протидії шкідливим звичкам, уміння позитивно розв’язувати конфліктні ситуації. Також було проведено анкетування «Які явища сімейного життя ви вважаєте фактом домашнього насильства?», проведено тематичні консультації з батьками щодо попередження жорстокого поводження в родині з дітьми, оформлено інформаційні стенди, розповсюджено тематичні буклети.  09 листопада поточного року в Артемівському коледжі транспортної інфраструктури пройшов тренінг щодо попередження гендерно-обумовленого насильства, який провела психолог Чеської гуманітарної організації “Людина в біді” - Інна Доля. 29 листопада аналогічний тренінг був проведений в Артемівському медичному училищі. Основна мета тренінгу  -  привернути увагу громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в різних його проявах. Адже головний захист людини - правова обізнаність. У тренінгах взяли участь студенти та викладачі навчальних закладу. В рамках просвіти студентам було роздано буклети від мобільної бригади №22 Української фундації громадського здоров'я, що працює в м. Бахмут та Бахмутському районі, проведено низку тренінгових вправ, що сприятимуть успішному розв’язанню питання протидії насильству в усіх його проявах. 6 грудня 2016 року при підтримці Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради відбувся «круглий стіл» «Попередити насилля може кожний», який провели психологи Чеської гуманітарної організації «Людина у біді». У «круглому столі прийняли участь представники молодіжних громадських організацій від всіх навчальних закладів міста.

З метою попередження проявів жорстокості і насильства та забезпечення прав дітей спеціалістами служби у справах дітей Управління молодіжної політики, Бахмутського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та іншими зацікавленими відділами та управліннями проводяться рейди у сім’ї, в яких було зафіксовано факт насилля.   Протягом 2016 року до Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради надійшло 20 повідомлень стосовно фактів скоєння насилля у родині, з них 18 фактів психологічного насилля стосовно жінок. Під час проведення рейдів складаються акти обстеження житлово-побутових умов проживання даних сімей, встановлюються  причини, що призвели до факту прояву насильства, члени родини ознайомлюються з нормами чинного законодавства стосовно запобігання насилля у родині. Сім’ям надається психологічна, інформаційно-консультативна допомога.

 Також  у  загальноосвітніх, позашкільних та професійних  навчальних закладах, які розташовані на території Бахмутської міської ради  проводиться відповідна робота:

  • індивідуальні консультації з учнями та студентами «Як мені поводитись» та «Родинні взаємовідносини»;
  • практичні заняття з елементами тренінгу «Будинок наших відносин»;
  • анкетування «Виявлення компетентності молоді з питань жорстокого поводження та насилля в сім’ї»;
  • просвітницька робота з педагогами  «Нормативно-правове підгрунття з питань протидії торгівлі людьми та насильства в сім’ї», «Корекція та активізація розумових здібностей як фактор  реабілітації дітей, які зазнали насильства»;
  • консультативно-  просвітницька  робота з батьками : індивідуальні бесіди «Відносини між батьками і дітьми в сім’ї», «Налагодження сімейного мікроклімату»;

Робота у даному напрямку буде проводитись надалі,  згідно діючого законодавства.  

 

 

З 25 листопада по 10 грудня поточного року в місті пройшов ряд заходів, присвячених Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства». З 25 листопада по 10 грудня поточного року в місті пройшов ряд заходів, присвячених Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства». З 25 листопада по 10 грудня поточного року в місті пройшов ряд заходів, присвячених Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства». З 25 листопада по 10 грудня поточного року в місті пройшов ряд заходів, присвячених Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства».

Останні статті на сайті