Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

Інтелектуальна осінь, до побачення!

Переглядів: 4009
05.12.2016 - 10:07

Стало вже доброю традицією шкільного інтелектуального бомонду міста в останню неділю місяця збиратися в стінах Центральної міської бібліотеки. Ось і цього разу 3 грудня 2016 року розумники і розумниці різних навчальних закладів заповнили читальний зал для участі у 2-му Чемпіонаті міста серед учнів по грі «Трійка».

Як завжди, ця інтелектуальна страва була запропонована Бахмутським шанувальникам інтелектуальної творчості активістами клубу інтелектуальних ігор «Ерудит» при центральній міській бібліотеці і ентузіастами громадської організації «Центр розвитку інтелекту молоді, дітей та юнацтва». Після реєстрації відразу з’ясувався перший сюрприз, а саме – чисельна більшість зовсім ще юних учасників-ерудитів, переважно, семикласників. Приємно усвідомлювати, що в цей непростий час в нашому місті все більше представників молодшого покоління знову починають захоплюватися інтелектуальною творчістю.

Другим сюрпризом стала участь, причому, як згодом виявилося, успішна, команди Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки. Третім сюрпризом стала відмінна гра семикласників НВК №11. Втім, до унікального, що не піддається традиційному уявленню про дитячі команди, інтелектуальному перфомансу вихованців НВК багато знавців вже починають звикати.

Після двогодинного, повного пристрастей, розумового змагання у фінал вийшли три команди: досвідчена команда «Золотий компас» старшокласників ЗОШ № 24 (Віка Явдошенко, Вадим Спіцин і Влад Трощенко), зовсім юна і недосвідчена команда семикласників НВК № 11 «Хитрі їжачки» (Ліза Піліпчатіна, Лариса Тузова та Маша Роженцова) і абсолютні новачки турніру команда спортсменів-олімпійців «НОК-спрей» (Оля Дибка, Коля Риболовля та Настя Бурова). Про те, як напружено проходив фінальний поєдинок, говорить той факт, що практично до розіграшу останнього питання в 9-й завершальній темі (а в кожній темі – по 3 питання) все команди мали шанс стати чемпіонами.

До захоплення всіх присутніх в залі, знову спростувавши все і вся, чемпіонами міста з гри «Трійка» стала юна команда НВК № 11, ведена Лізою Піліпчатіной (17 балів). Друге місце (10 балів) дісталося команді «Золотий компас» ЗОШ № 24, а третє (5 балів) – команда спортсменів-олімпійців «НОК-спрей». Всі призери були відзначені дипломами громадської організації «Центр розвитку інтелекту молоді, дітей та юнацтва», а чемпіони – ще й оригінальними персональними призами.

На закінчення хочеться подякувати керівництву центральної міської бібліотеки за можливість реалізувати свої захоплення юним любителям інтелектуальної творчості, їх наставникам, які заради своїх вихованців не зважають на свій особистий час, зокрема Тетяну Нікітіну, Аллу Нікітіну, Наталю Антонюк та Олену Первушину, а також батькам наших ерудитів, які благословляють своїх чад на ці інтелектуальні баталії.

3 грудня 2016 року розумники і розумниці різних навчальних закладів заповнили читальний зал для участі у 2-му Чемпіонаті міста серед учнів по грі «Трійка».