Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 129 гостей.

Презедент України

Сергій Савчук: Законопроект №4334 щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел економічно вигідний інвесторам, споживачам та країні в цілому

Переглядів: 2634
01.12.2016 - 07:50

Законопроект  №4334 щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел вже прийнято за основу у першому читанні у Верховній Раді України.

Нагальним є його розгляд та прийняття Парламентом у другому читанні. Саме цьому питанню була присвячена нарада, яка відбулася 29 листопада в Держенергоефективності під головуванням Голови Агентства Сергія Савчука за участю народних депутатів України.

На початку засідання Сергій Савчук повідомив про положення законопроекту, ключове з яких – це встановлення тарифів на тепло, що виробляється з відновлюваних джерел, на рівні 90% від діючого тарифу на тепло з газу для потреб бюджетних установ та населення.

«Якою б не була вартість тепла з газу, цим законопроектом ми даємо інвестору, який планує встановлювати котельню на альтернативних видах палива, чітко визначений тариф з 10-відсотковим дисконтом для того, щоб він зміг заздалегідь прорахувати рентабельність та окупність свого проекту», - наголосив Голова Агентства та додав, що таким чином передбачається надати інвестору гарантії повернення вкладених коштів у виробництво тепла з альтернативних джерел. Це саме те, чого так довго чекають інвестори.

С. Савчук також зауважив, що від прийняття законопроекту виграють усі. Наприклад, населення матиме на 10% нижчий тариф на тепло «не з газу». Для країни прийняття законопроекту означає можливість замістити місцевими видами палива щонайменше 3 млрд м3 газу в рік у сфері виробництва тепла.

Також, позитивними наслідками стане створення конкурентних умов для виробників тепла з альтернативних видів палива, розвиток ринків виробництва та споживання місцевих видів палива, поява нових робочих місць, збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

У ході обговорення її учасники дійшли згоди щодо необхідності розгляду законопроекту на засіданні Комітету ВРУ з питань ПЕК, яке відбудеться 7 грудня 2016 року.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

Останні статті на сайті