Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 110 гостей.

ExportUA

Вшанування пам’яті жертв голодоморів у Бахмутській школі №9

Переглядів: 1792
30.11.2016 - 14:34

Вивчення історії, знання минувшини Батьківщини – святий обов’язок кожного свідомого громадянина. Школярі Бахмутської школи №9 знайомляться зі сторінками історії не лише на уроках, а й у позаурочній діяльності. Так, у школі пройшли планові заходи, присвячені вшануванню пам’яті жертв голодоморів.

День розпочався загальношкільною лінійкою, основна мета якої - виховувати почуття стурбованості долею невинних жертв тоталітарного режиму, навчати сприймати чужу біду та біль як свій власний. Лінійку підготували члени учнівського активу, а усі учасники, педагоги, учні, батьки пройнялися інформацією про те, що голодомор 1932-1933 років був наслідком не стихійного лиха, а спланованих системних заходів тоталітарного комуністичного режиму, був злочином геноциду. Наприкінці лінійки проведено акцію «Не кидай хліба: він святий». За давньою українською традицією, пом’янути померлих прийнято таким чином, щоб з’їсти шматочок хліба і згадати померлого у молитві. Пізніше хліб замінили булочкою чи пиріжком. Ми підготували для цієї акції саме хліб, адже саме його протягом 10 місяців 1932-1933 років так не вистачало людям, дорослим і дітям. Вони помирали без хліба. Організатори акції закликали згадати усіх тих, хто страждав і помер під час страшного Голодомору. Хай же пам’ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави, на власній землі!
Далі школярі продовжили обговорення цієї трагічної тематики на класних зустрічах та уроках історії, літератури.

Вшанування пам’яті жертв голодоморів у Бахмутській школі №9Вшанування пам’яті жертв голодоморів у Бахмутській школі №9Вшанування пам’яті жертв голодоморів у Бахмутській школі №9Вшанування пам’яті жертв голодоморів у Бахмутській школі №9