Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Презедент України

Питання забезпечення наступності між дошкіллям та початковою школою вивчалося у Бахмутській школі №9

Переглядів: 4154
25.11.2016 - 07:48

Наступність – це врахування того рівня розвитку дитини, з яким вона прийшла до школи, опора на нього. Це забезпечує органічне, природне продовження розвитку, навчання та виховання, започаткованих у дошкільному періоді життя дитини.

В.О. Сухомлинський говорив, що «школа не повинна вносити різкого перелому в життя дитини. Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити сьогодні те, що робила вчора. Нехай нове з'являється в її житті поступово і не збентежує лавиною переживань».

Сьогодні ми з впевненістю можемо сказати, що період адаптації до нових життєвих та навчальних умов для першокласників Бахмутської школи №9 завершився успішно: вони стали повноцінними школярами. Це відзначають не лише шкільні педагоги та практичний психолог, але й педагоги дошкільного навчального закладу №34 «Тополька», які були запрошені до школи на уроки та виховні заходи у 1 класі. Колеги з дитячого садка мали можливість відвідати уроки навчання грамоти та математики. Учитель 1 класу Олена Антипова – педагог із 43-річним стажем роботи, професіонал у галузі навчання молодших школярів, провела уроки на високому рівні.

Завідувач ДНЗ №34 Лариса Поповська зробила висновок, що разом нам вдалося побудувати той місток, котрий поєднує дошкільну освіту і початкову школу. Під час аналізу відвіданих заходів вихователі дитячого садка Олена Голубцова та Катерина Дерябіна відзначили високий рівень урочної діяльності учнів 1 класу, майстерність учителя по залученню до роботи усіх учнів. Присутні помітили також, що майже кожен учень усвідомлює важливість і потрібність своїх нових обов'язків, справ, сприймає нові шкільні вимоги з бажанням і готовністю їх виконати, а вчитель займає в їхній свідомості особливе місце, його слово, вимоги – закон для дітей.

По закінченню уроків відбувся круглий стіл за участю адміністрації школи та ДНЗ №34, шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів, вихователів. Головною метою цієї зустрічі було вироблення єдиних рекомендацій щодо підготовки до школи учнів наступного навчального року. Сумісно розглянули програми з підготовки дітей 5-річного віку, виділили матеріал, на якому слід зосереджувати більше педагогічної уваги, наприклад, розвивати володіння чистою і правильною звуковимовою, граматичною правильністю мови, уміння послідовно, логічно і зв'язно висловлюватися, переказувати, будувати розповіді.

Школа і дитсадок тісно співпрацюють у питанні наступності і, як результат, забезпечують нерозривний зв'язок дошкільної та початкової освіти. Усі ми дійшли висновку: тільки за умови забезпечення тісних контактів між дошкільним закладом та школою, здійснення правильного контролю, використання різних його форм повністю залежить успіх вирішення проблеми підготовки дитини до школи.

Питання забезпечення наступності між дошкіллям та початковою школою вивчалося у Бахмутській школі №9Питання забезпечення наступності між дошкіллям та початковою школою вивчалося у Бахмутській школі №9Питання забезпечення наступності між дошкіллям та початковою школою вивчалося у Бахмутській школі №9