Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 95 гостей.

Презедент України

«Жінки центральної та східної Європи у Другій світовій війні»

Переглядів: 2195
15.11.2016 - 13:52

14 листопада 2016 року в конференц-залі Бахмутського краєзнавчого музею відбулась презентація книги «Жінки центральної та східної Європи у Другій світовій війні: гендерна специфіка досвіду в часи екстремального насильства». Книгу презентували колектив авторів: Тетяна Пастушенко, Олена Стяжкіна та Катерина Копченко.

Присутнім на заході, в більшості представникам молодого покоління: студентам, старшокласникам, були представлені розробки українських та закордонних дослідників, де проаналізовані різні аспекти жіночої долі в роки Другої світової війни. Під час презентації були розкриті маловідомі відомості участі жінок в бойових діях та особливості перебування в полоні, життя на окупованих територіях, проблеми післявоєнної репрезентації. Авторки книги – вчені історики, наочно змалювали тяжку та суперечливу картину щоденного виживання жінок в надзвичайно екстремальних історичних обставинах.
Цікавий матеріал, живе його представлення, емоційне спілкування нікого не залишило байдужим.

«Жінки центральної та східної Європи у Другій світовій війні»«Жінки центральної та східної Європи у Другій світовій війні»«Жінки центральної та східної Європи у Другій світовій війні»«Жінки центральної та східної Європи у Другій світовій війні»«Жінки центральної та східної Європи у Другій світовій війні»