Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

На відновлення довкілля підприємства Донеччини сплатили понад 820 млн. грн. екологічного податку

Переглядів: 2195
01.11.2016 - 11:46

За три квартали 2016 року підприємства Донецької області до зведеного бюджету перерахували 824 млн. грн. екологічного податку, що у три рази або на 583 млн. грн. більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Надходження екологічного податку є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів. Екологічний податок сплачується суб’єктами господарювання за викиди в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення та скиди безпосередньо у водні об’єкти забруднюючих речовин, а також за розміщення відходів.

На Донеччині платниками екологічного податку зареєстровані понад 1100 підприємств, серед яких понад 40 – це великі підприємства.

Майже 80% від загальної суми надходжень залишились у місцевих бюджах регіону, а саме 659 млн. гривень. Зокрема, до Державного бюджету країни надійшло майже 165 млн. гривень.

Діяльність еко-забруднюючих підприємств дуже негативно впливає на екологічну ситуацію у регіоні та у країні в цілому. Саме тому забезпечення збору екологічного податку є одним з пріоритетних напрямів роботи фіскальної служби Донеччини. 

Останні статті на сайті