Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Презедент України

Донеччина: сплачено майже 3,5 млрд. грн. єдиного внеску

Переглядів: 2286
01.11.2016 - 11:45

Саме таку суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплатили платники Донецької області за 9 місяців 2016 року. При цьому у вересні поточного року органи фіскальної служби Донеччини забезпечили надходження єдиного внеску на суму понад 395 млн.  гривень.

Основну частку від надходжень єдиного внеску перерахували підприємства та підприємці м. Маріуполь (873 млн. грн.), Слов’янського району (677 млн. грн.) та Покровського району (543 млн. грн.) Донецької області.

У зв’язку зі змінами у законодавстві, що відбулися з 1 січня поточного року, а саме було зменшено ставку єдиного внеску з 38% до 22%, дещо скоротилися і надходження в порівнянні з відповідним періодом 2015 року. Але разом з цим, зазначені зміни у законодавстві дозволили значно скоротити навантаження на фонд оплати праці для роботодавців, а вивільнені кошти спрямувати на розвиток виробництва та легалізацію найманої праці.

Так, за підсумками проведених заходів з легалізації заробітної плати та трудових відносин працівниками органів фіскальної служби Донеччини було залучено до сплати податків і обов'язкових внесків  15,5 тис. осіб. Додаткові надходження від сплати єдиного внеску склали  8,5 млн. гривень.

Нагадуємо, що з початку року максимальну величину бази нарахування єдиного внеску збільшено із 17 до 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. З 1 травня 2016 року ця величина складає 36 тис. 250 гривень. Крім того, відтепер єдиний внесок із заробітної плати (доходу) працівників не утримується.