Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

ExportUA

Донецька митниця ДФС: 70% оформлених митних декларацій – експортні

Переглядів: 3098
24.10.2016 - 11:33

За звітний період січень-вересень 2016 року в Донецькій митниці ДФС оформлено 35,8 тис. митних декларацій, що на 9% більше, ніж за відповідний період минулого року. Протягом поточного року кількість оформлених митних декларацій збільшилась з 2,5 тис. у січні до 4,7 тис. у вересні з щомісячним поступовим зростанням.

Із загальної кількості оформлених митних декларацій 70% – це декларації, оформлені на вивезення товарів за межі митної території України, 16% – на ввезення на митну територію України, 14% –  інші митні режими.

Зовнішньоторговельний обіг за січень-вересень склав 2,6 млрд. доларів. При цьому імпортовано товарів на 460 млн. доларів, експортовано у чотири рази більше – на 2,1 млрд. доларів. Протягом останніх чотирьох місяців спостерігається тенденція до зростання товарообігу по віднощенню до минулого року, так у вересні приріст склав 11%.

Оскільки переважна кількість вантажів в митниці - це експортні вантажі, кращім по системі залишається  і показник середнього часу митного оформлення товарів при експорті, який складає 32 хвилини.  Продовжує зменшуватись і середній час митного оформлення товарів при імпорті, який складає - 1 год. 54 хвилини. Слід також зазначити, що переважна більшість  митних декларацій оформлюється в електронному вигляді. У більшості підрозділів митного оформлення цей показник складає 100%.

За даними Державної служби статистики України, у січні-липні 2016 року, попри спад зовнішньоекономічної діяльності, що продовжується, доля Донецької області в загальних обсягах складає 9,2% по експорту (третє місце після м. Києва та Дніпропетровської області) та 2,7% по імпорту.

Вже  третій місяць у митниці працює Інформаціно-телекомунікаційна система органів доходів і зборів «єдине вікно». В рамках реалізації цього принципу в Донецькій митниці ДФС протягом серпня-вересня 2016 року оформлено 166 митних декларацій, що складає майже 2% від загальної кількості оформлених декларацій за цей період. Звичайно показник на даний час не високий, але, працівниками митниці активно проводиться робота серед суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності щодо популяризації застосування цього принципу, переваги якого з часом неодмінно оцінять суб’єкти господарювання.

У січні-вересні 2016 року в Донецькій митниці оформлено зовнішньоторговельні операції 514 осіб, з них 53% – експортери, 31% – імпортери, 16% – ті, що здійснювали як експортні, так і імпортні операції.

Останні статті на сайті