Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 114 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Заходи до Дня захисника України в Артемівському коледжі транспортної інфраструктури

Переглядів: 2290
13.10.2016 - 08:09

12 жовтня  відбулася зустріч студентів Артемівського коледжу транспортної інфраструктури  з бійцями Збройних сил України, учасниками АТО.

Свято Покрови Божої Матері, котре припадає на 14 жовтня,— одне з найшановніших християнських свят. Традиційно Покрова вважалася захисницею і покровителькою України. Особливо популярним це свято було у запорозьких козаків. Тому вибір дати 14 жовтня для Дня захисника України є історичною традицією вшанування українського війська на Покрову. Покрова є покровителькою не тільки козацтва, а й українських збройних сил України. І це дуже знаково, тому що саме під Покровом Пресвятої Богородиці українська армія має здобувати перемогу.

В цю урочисту днину ми вшановуємо тих, хто причетний до високого звання-звання єдиного для всіх: від укритих сивиною і увінчаних нагородами фронтовиків, до молоді, яка є потенційною опорою держави у майбутньому – ЗАХИСНИК.

Студенти подякували військовим за те, що вони захищають Україну і зазначили, що зараз твориться нова історія України, і якою вона буде, залежить від кожного з нас.

Студенти- першокурсники переглянули фільм «Капелани в зоні АТО», у якому відображено місію військових капеланів рятувати і заспокоювати душі вояків у зоні бойових дій.

Викладачі  та бібліотекарі коледжу під час відкритої виховної години «Ти українську землю захищаєш, і хочеш, щоб вона була одна» провели щиру бесіду із студентами 4 курсу  про  бійців АТО про їх побут на війні, про те як вони бачать ситуацію на передовій.

  З нагоди Дня захисника України, члени студентського самоврядування  підготували і провели радіогазету , у якій побажали  миру нашій країні, а її захисникам – міцного здоров’я.

Студенти 3 курсу привітали Дяговця  Євгена Степановича , викладача коледжу, як учасника бойових дій в Афганістані. А також взяли активну участь у міських  спортивно-патріотичних змаганнях „Майбутні захисники ”, у яких посіли почесне ІІ місце.

Козацькими стежками довелося помандрувати студентам другого курсу. Відбулася ця історична подорож у Бахмутському краєзнавчому музеї.

Спочатку студенти довідалися про виникнення Бахмутської фортеці і ознайомилися із її будовою на макеті. Далі , опинившись на сільському подвір’ї, дізналися про особливості побуту козацької родини наприкінці 19 століття.

На другому поверсі музею відвідали унікальну виставку козацьких прапорів, а також оглянули експозицію,  присвячену  воїнам АТО.

Кінцевою зупинкою подорожі стала кімната-музей історії Бахмутського козацтва. Тут, під звуки старовинного козацького маршу, вони  дізналися про цікаві факти із життя Бахмутського козацького полку.

Екскурсія залишила яскраві враження і посилила почуття гордості за мужні подвиги наших пращурів і сучасних козаків…

Дійсно, козацькому роду – нема переводу!

Заходи до Дня захисника України в Артемівському коледжі транспортної інфраструктури  Заходи до Дня захисника України в Артемівському коледжі транспортної інфраструктури  Заходи до Дня захисника України в Артемівському коледжі транспортної інфраструктури  Заходи до Дня захисника України в Артемівському коледжі транспортної інфраструктури  Заходи до Дня захисника України в Артемівському коледжі транспортної інфраструктури  Заходи до Дня захисника України в Артемівському коледжі транспортної інфраструктури

Останні статті на сайті