Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 79 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Неприбуткові установи, які не подадуть копії установчих документів до 1 січня 2017 року, не виключатимуть з Реєстру

Переглядів: 1489
12.10.2016 - 13:21

Прийнято Закон, яким передбачено, що неприбуткові підприємства, установи та організації не можуть бути виключені з Реєстру неприбуткових установ та організацій лише з тієї підстави, що у контролюючого органу відсутні копії їх установчих документів

Шостого жовтня 2016 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо уточнення окремих положень про оподаткування неприбуткових організацій)" (законопроект №5050).

Текст Закону поки відсутній. Законопроектом пропонувалося:

1) Внести зміни до ПКУ з урахуванням сдецифіки діяльності релігійних організацій, зокрема до абзацу третього пп. 133.4.1 ПКУ, передбачивши, що визначені цим пунктом вимоги не поширюються на релігійні організації, зареєстровані відповідно до закону. Зазначені зміни дадуть змогу релігійним організаціям і надалі здійснювати добродійну діяльність в інтересах своїх членів.

2)   Внести зміни до пп. 133.4.2 і 133.4.4 ПКУ, передбачивши, що доходи (прибутки) релігійних організацій використовуються не лише для здійснення діяльності за напрямами, визначеними установчими документами таких організацій, але й передбаченої законом для релігійних організацій неприбуткової діяльності (здійснення гуманітарної допомоги, благодійної діяльності, меценатства тощо). Внесення таких змін усуне необхідність внесення релігійними організаціями змін до своїх установчих документів, а відтак і необхідності їх перереєстрації до 1 січня 2017 р.

3)   Встановити, що неприбуткові підприємства, установи та організації не можуть бути виключені з Реєстру неприбуткових установ та організацій лише з тієї підстави, що у контролюючого органу відсутні копії їх установчих документів. Це дозволить зняти проблему безпідставного вилучення неприбуткових організацій з Реєстру лише з причини відсутності у контролюючого органу копії їх установчих документів, зокрема внаслідок поштових та інших проблем комунікації, які можуть виникнути напередодні вищевказаної дати внаслідок необхідності великої кількості неприбуткових організацій подати копії відповідних документів до контролюючого органу.