Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 88 гостей.

ExportUA

Врожайність податків від аграріїв Донеччини перевищує 76 млн. гривень

Переглядів: 2587
11.10.2016 - 14:36

76 млн. гривень - cаме стільки надійшло до місцевих бюджетів Донецької області від сільгосптоваровиробників – платників єдиного податку четвертої групи.

Цьогорічні надходження перевищіли показники 2015 року на 72% або на          32 млн. грн., що передусім свідчить про відповідальність аграріїв області за виконання своїх податкових зобов’язань та високий рівень обізнаності щодо оподаткування своєї діяльності. Для цього фіскалами Донецького регіону постійно проводяться заходи за участі сільгосптоваровиробників з метою роз’яснення актуальних питань оподаткування.

На даний час 947 сільгосппідприємств – платників єдиного податку четвертої групи зареєстровані на Донеччині та використовують земельні угіддя області. Тільки у вересні від їх діяльності місцеві бюджети регіону отримали майже 13 млн. гривень.

Нагадуємо, що до  четвертої групи платників єдиного податку належать сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків (до 2015 року – платники фіксованого сільськогосподарського податку).

Базою оподаткування для єдинників четвертої групи є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень),  а для земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ) − нормативна грошова оцінка ріллі в області, з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року.

У 2016 році база оподаткування єдиним податком для платників єдиного податку четвертої групи визначається з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного станом на 1 січня 2015 року згідно з п.2921.2 ст.2921 ПКУ, тобто індексація нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь за 2015 рік не проводиться.

Головне управління ДФС у Донецькій області нагадує, що 28 жовтня 2016 року - останній день сплати єдиного податку платниками четвертої групи за ІІІ квартал 2016 року.