Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 132 гостя.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Бізнес Донеччини щомісяця збагачує зведений бюджету країни на понад 1 мільярд гривень

Переглядів: 1599
11.10.2016 - 14:33

За дев’ять місяців поточного року від платників Донеччини до зведеного бюджету країни надійшло понад 9,1 млрд. грн., що на 2,5 млрд. грн. або на 38% перевищує минулорічні показники. Середньомісячний показник надходжень від бізнесу Донецької області у 2016 році складає понад 1 млрд. грн., що перед усім зумовлено сумлінним ставленням платників регіону до сплати податків. Тільки у вересні податків і зборів до зведеного бюджету країни було перераховано майже 1,2 млрд. гривень.

Як і раніше, більшу частку загального збору зведеного бюджету займають місцеві скарбниці області (65%), які за дев’ять місяців поточного року поповнились майже на 6 млрд. гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року надходження збільшились майже на 50% або на 1,9 млрд. грн., що насамперед зумовлено позитивною динамікою сплати податку на доходи фізичних осіб, плати за землю та інших податків.

До загального фонду Державного бюджету України з початку року бізнес Донеччини спрямував понад 3,2 млрд. гривень. Протягом дев’яти місяців 2016 року основними бюджетоформуючими податками та зборами традиційно залишаються:

  • податок на додану вартість – понад 1 млрд. грн.;
  • податок на доходи фізичних осіб – 1,6 млрд. грн.;
  • військовий збір – 346 млн. грн.;
  • податок на прибуток підприємств – майже 160 млн. грн.

Значне зростання надходжень до бюджетів всіх рівнів відбувається завдяки функціонуванню системи електронного адміністрування ПДВ, постійному вдосконаленню електронних сервісів ДФС, що сприяє спрощенню ведення бізнесу.