Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 163 гостя.

ExportUA

Обласний семінар учителів суспільних дисциплін у м. Бахмуті

Переглядів: 3685
10.10.2016 - 07:29

За підтримки Управління освіти Бахмутської міської ради та міського методичного кабінету у Бахмуті пройшов постійно діючий семінар учителів суспільних дисциплін «Контроверсійні питання в шкільному курсі історії: теоретичний аспект та методика викладання», у роботі якого взяли участь педагоги з нашого міста, а також Допропілля, Костянтинівки, Краматорська, Слов'янська, Торецька, Олександрівського району.

Метою заняття став розгляд поняття «Злочини проти людства» та особливості його опрацювання на уроках історії й правознавства та у позаурочний час, формування міжнаціональної толерантності у поєднанні з національними та загальнолюдськими цінностями.

Семінар проходив під керівництвом Ірини Рибак, завідувача відділу суспільних дисциплін Донецького облІППО. Учасники заняття ознайомилися з доповідями завідувача кафедри історії, суспільно-гуманітарних дисциплін та методики викладання облІППО Олександра Кондратенко («Контроверсійні питання в історії та особливості підготовки до їх вивчення»), доцента кафедри історії, суспільно-гуманітарних дисциплін та методики викладання облІППО Ольги Лаврут («Методика вивчення контроверсійних питань на основі досліджень історичних джерел»).

У практичному блоці педагоги мали змогу ознайомитися з досвідом роботи міського методичного об'єднання вчителів історії м. Бахмута. Фрагмент уроку «Злочин проти людяності та людини: спільне та відмінне» продемонстрував учитель історії та правознавства Бахмутської школи-ліцею №11 Володимир Сутковий. Учитель історії Часовоярської школи №17 Інна Мацюк представила презентацію проекту «Гірка пам'ять серця». Майстер-клас «Голодомор 1932-1933 рр. в Україні як геноцид: мовою документів та літературних творів» провели вчителі навчально-виховного комплексу №11 Олена Чухлєбова та Олена Тимошенко. Із системою роботи закладів освіти міста Бахмута щодо вшанування пам'яті жертв тоталітарних режимів у роки Другої світової війни присутніх ознайомила керівник міського методичного об'єднання Іванова Людмила.

Також у рамках семінару відбулося закриття виставкової експозиції «Українська Друга світова», яку протягом двох тижнів відвідали 708 учнів 8-11-х класів та 70 педагогів із 16 загальноосвітніх шкіл міста.

Сподіваємося, що проведений захід став корисним для кожного з учителів історії, які були присутні на семінарі.

Обласний семінар учителів суспільних дисциплін «Контроверсійні питання в шкільному курсі історії: теоретичний аспект та методика викладання»Обласний семінар учителів суспільних дисциплін «Контроверсійні питання в шкільному курсі історії: теоретичний аспект та методика викладання»Обласний семінар учителів суспільних дисциплін «Контроверсійні питання в шкільному курсі історії: теоретичний аспект та методика викладання»Обласний семінар учителів суспільних дисциплін «Контроверсійні питання в шкільному курсі історії: теоретичний аспект та методика викладання»Обласний семінар учителів суспільних дисциплін «Контроверсійні питання в шкільному курсі історії: теоретичний аспект та методика викладання»Обласний семінар учителів суспільних дисциплін «Контроверсійні питання в шкільному курсі історії: теоретичний аспект та методика викладання»Обласний семінар учителів суспільних дисциплін «Контроверсійні питання в шкільному курсі історії: теоретичний аспект та методика викладання»Обласний семінар учителів суспільних дисциплін «Контроверсійні питання в шкільному курсі історії: теоретичний аспект та методика викладання»

Останні статті на сайті