Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 130 гостей.

Урядовий портал

Про результати організації влітку 2016 року оздоровлення та відпочинку дітей, що мешкають на території Бахмутської міської ради

Переглядів: 2905
09.09.2016 - 12:24

Згідно рішення виконкому Бахмутської міської ради від 18.05.2016 №109 "Про організацію влітку 2016 року  оздоровлення та відпочинку дітей, що мешкають на території Бахмутської  міської ради" Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради, Управлінням освіти Бахмутської міської ради, комунальним закладом охорони здоров’я «Центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги Бахмутської міської ради  та всіма зацікавленими службами були реалізовані заходи з наступних напрямків:

  • збільшення кількості оздоровлених дітей;
  • створення безпечних умов для оздоровлення дітей;
  • покращення якості послуг.

На території Бахмутської  міської ради на базі   загальноосвітніх шкіл було організовано роботу 12 дитячих таборів з денним перебуванням, в яких відпочивали 765 дітей, з них – 41 дитина, з числа дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.   Вартість харчування в дитячих таборах з денним перебуванням становила 40 грн. в день. Дозвілля дітей в таборах було насичене різноманітними заходами: змаганнями, конкурсами, спортивними іграми, екскурсіями; діти залучались до роботи у гуртках, приділялась увага їх фізичному розвитку.

З 31.05.2016 по 23.06.2016 на базі ЗОШ №№ 1,2,13,14,15,17,18, НВК №29, Артемівського МЦДЮ, Артемівського ЦТТДЮ, Артемівського ЦТКЕ, Часовоярського ЦДЮ, Соледарського ЦДЮ працювали 13 пришкільних майданчиків. Такою формою відпочинку було охоплено 393 дитини. Також функціонували 9 мовних таборів та загонів, у яких відпочивали та удосконалювали знання іноземних мов 293 дитини.    

Для урізноманітнення дитячого відпочинку у пришкільних таборах та на    майданчиках   у   червні   2016 року   працював  міський   басейн «Дельфін», Артемівським ЦТКЕ   проводилися прогулянки і змагання на байдарках, діти мали можливість займатися на стадіоні «Металург».

З метою залучення учнів до суспільно-корисної праці на базі шкіл  №№5, 9, 13, 15, 17 працювали 7 ремонтних бригад  за участю 122 дітей.

Влітку 2016 року на території Бахмутської  міської ради в дві зміни                (з 02.07.2016 та з 30.07.2016) працював дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Вогник», в якому було оздоровлено 312 дітей, з них 41 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Повна вартість путівки складала 2 500 грн. Вартість харчування однієї дитини в день  становила 75 грн.

З 13.07.2016р.- 02.08.2016р. в одну зміну з п’ятиразовим харчуванням працював дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Райдуга», в якому відпочили та оздоровились 239 дітей.

Значна увага приділялась оздоровленню дітей та підлітків, які потребують соціальної уваги та підтримки.

Станом на 01.09.2016 року всього різними формами оздоровлення та відпочинку охоплено 6204 дитини шкільного віку, що складає 81 % від загальної кількості дітей шкільного віку, які мешкають на території Бахмутської міської ради. Із загальної кількості дітей, яких протягом 2016 року охоплено оздоровчими та відпочинковими послугами  3121 дитина, пільгових категорій.

Протягом 2016 року Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради було організовано оздоровлення дітей в МДЦ «Молода Гвардія», де було оздоровлено станом на 01.09.2016 19 дітей. Також було організовано оздоровлення дітей в ДПУ МДЦ «Артек». Протягом літнього періоду там було оздоровлено 6 дітей.

За літній період 2016 року Управлінням молодіжної політики та у справах дітей  Бахмутської  міської ради було реалізовано 190 путівок для дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, за рахунок делегованих коштів – 103 шт., за рахунок обласного бюджету оздоровлено 87 дітей.

Діти мали можливість оздоровитися та відпочити на березі Чорного моря в таких дитячих оздоровчих таборах, як: «Автодорожник», «Молода гвардія», на березі Азовського моря у ДЗОВ «Факел», у м. Святогірськ в дитячих таборах «Перлина Донеччини», «Яструбок», «Сонячний». Також  в 2016 році розпочав свою роботу  дитячий центр  «Артек».

Вартість путівок складала від 3150,00 грн. до 6247,50 грн. 

Бахмутським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за підтримки депутата Бахмутської міської ради Володимира Сакали, організовано оздоровлення сімей, які вимушено покинули території або райони проведення АТО. Всього було оздоровлено 15 сімей вищезазначеної категорії, в яких виховується 28 дітей. Сім’ї   протягом двох тижнів мали змогу оздоровитись на березі річки Сіверський Донець на базі відпочинку «Серебряна пуща» у с. Серебрянка. Для відпочиваючих були передбачені всі умови для комфортного відпочинку. Для маленьких відпочивальників на базі був обладнаний дитячий майданчик.

На території Бахмутської міської ради 2390 учнівської та студентської молоді, з яких протягом літнього періоду охоплено оздоровленням та відпочинком більш ніж 800 студентів та учнів.  

На початку оздоровчої компанії для дитячих оздоровчих закладів були намічені наступні задачі: створення безпечних умов оздоровлення дітей, формування здорового способу життя, фізичного розвитку, виховання культури поведінки, реалізація різноманітних потреб дітей, створення атмосфери свята для дітей. Всі ці задачі були успішно виконані протягом роботи оздоровчих змін, але слід відмітити, що не приступив до роботи в цьому році заміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Часівоярець», в яких мали змогу оздоровлюватись діти, які мешкають на території Часівоярської міської ради.  Заміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Часівоярець» був переданий  в безоплатну оренду для потреб реабілітаційного центру Міністерства оборони України, але на базі палацу культури ПАТ «Часівоярський вогнетривкий комбінат» був організований денний літній табір «Літні фантазії», в якому мали змогу протягом двох тижнів відпочити 80 дітей, які мешкають на території Часівоярської міської ради.

Управлінням молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради буде продовжено оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки в осінньо-зимовий період.