Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 122 гостя.

Школа мистецтв м.Артемівська

«День відкритих дверей» в Управлінні праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради

Переглядів: 3169
26.08.2016 - 10:56

8 шукачів роботи із 14 безробітних осіб - учасників заходу виявили бажання взяти участь у конкурсному відборі на заміщення вакантних посад  державних соціальних інспекторів, які в Управлінні праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради презентувалися шукачам роботи 25 серпня  2016 року  на «Дні відкритих дверей».

В заході взяли участь: виконуюча обов’язки начальника Управління Олена Гавришева,  начальник відділу-головний державний соціальний інспектор  Лариса Кравець,  посадові особи Артемівського міського центру зайнятості: директор Ірина Лещенко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Роман Коновал та шукачі роботи, зареєстровані в центрі зайнятості.

Управління праці та соціального захисту населення  Бахмутської міської ради є  надійним соціальним партнером служби зайнятості у реалізації державної політики зайнятості на території міст Бахмут, Часів Яр, Соледар. В числі багатьох  напрямків соціального захисту та питань праці  забезпечує в межах своєї компетенції соціальний захист працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та важкими умовами праці, моніторинг  ситуації в районі щодо своєчасності виплати заробітної плати робітникам,  здійснює соціальну підтримку населення шляхом організації роботи з надання населенню субсидій  для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, здійснює призначення державної допомоги різним категоріям населення,  та вирішує багато інших питань соціального захисту населення. З початку 2016 року в Управлінні на   громадських роботах з інформування населення про спрощення надання житлових субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг тимчасову зайнятість отримали 63 зареєстрованих безробітних.

 Сьогодні Управлінням праці та соціального захисту населення  на території Бахмутської міської ради обслуговуються понад 91 тисяча внутрішньо переміщених осіб, які користуються різними видами державної соціальної допомоги.  Контроль за цільовим  використанням такої допомоги забезпечують фахівці відділу державних соціальних інспекторів. Донедавна  у складі відділу були 4  фахівці, але  обсяги роботи потребують збільшення кількості державних соціальних інспекторів ще на 10 штатних одиниць.

Олена Гавришева, відкриваючи захід,  детально ознайомила його учасників  з роботою Управління, розповіла про цілі та задачі, які сьогодні вирішують працівники Управління, надаючи соціальні послуги населенню, представила кожний відділ Управління та направленість його роботи, розповіла про нагальну потребу в професійно підготовлених фахівцях, небайдужих до людей спеціалістів, які готові надавати соціальну допомогу тим, хто її потребує. 

В ході західу директор Артемівського міського центру зайнятості Ірина Лещенко розповіла про стан сучасного ринку праці м. Бахмут та Бахмутського району, мешканців яких обслуговує центр зайнятості, та презентувала соціальні послуги служби зайнятості, які отримують шукачі роботи і роботодавці.

Загалом в заході прийняли участь 14 безробітних осіб, в тому числі 1 особа  з числа внутрішньо переміщених осіб, 2 особи – з числа  громадян, які потребують додаткової соціальної підтримки.

 День відкритих дверей в Управлінні праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради  було завершено взаємною подякою за співпрацю та  подальшою консолідацією зусиль щодо надання соціальних послуг населенню, в тому числі і з питань зайнятості  за своїми напрямками роботи.