Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 102 гостя.

ExportUA

«Яблучний спас – готуй рукавички про запас»

Переглядів: 3903
23.08.2016 - 10:44

Щороку 19 серпня дошкільні навчальні заклади міста Бахмута відзначають свято зрілих плодів «Яблучний Спас» з метою закріплення знань дітей про народні традиції та сезонні зміни у природі, а саме, збір яблучного врожаю.

У дитячому садку №34 «Тополька» вихованців розважали чудові ведучі – дід Панас та бабуся Одарка. Упродовж свята звучали народні пісні та мелодії, проводилися ігри, танці і жарти.
Дошкільний заклад №36 «Теремок» підготував для вихованців розвагу «Яблуневі пригоди», де малеча подорожувала разом з головною героїнею Бджілкою по сторінках дитячих художніх творів, відгадувала загадки та читала вірші. Дошкільнята пригадали найбільш поширені прислів’я про Спас, грали в ігри «Збери мед», «Згадай на смак», «Передай яблуко» та танцювали з Бджілкою веселі таночки. Наприкінці розваги дітлахи пригощали один одного стиглими яблуками та не забували промовляти «Здоровому тілу – здоровий дух!».
Вихованці дошкільних навчальних закладів №27 «Зірочка» та №49 «Кріпиш» грали в народні ігри, водили хороводи, приймали участь у рухливих іграх та спортивних естафетах, грали на дитячих музичних інструментах, показали дитячу виставу «Куди зникло яблучко».
А в садочку №56 «Гусельки» пройшла розвага під назвою «Чарівне яблучко». У цей святковий день малечу зустрічало чарівне Яблучко з цікавими легендами та веселою розважальною програмою. Повіривши у легенду і чари, діти відкушували шматочки яблука і загадували багато бажань, які мають обов`язково здійснитися.
У дошкільному навчальному закладі №42 «Чайка» відбулося спортивно-музичне свято «Котилося яблучко…». У ході розваги дошкільнята завітали до тітки Ярини, яка розповіла про народні традиції, разом з дітьми пригадала прикмети серпня і запросила дітей у гості до Бджілки. Малюкам прийшлися до вподоби загадки про фрукти, вони із задоволенням переносили яблучка до «комори», а весела Бджілка навчила дітей збирати мед із квітів.
Яскравим і насиченим запам’яталося свято Яблучного Спаса вихованцям дитсадків!

«Яблучний спас – готуй рукавички про запас»«Яблучний спас – готуй рукавички про запас»«Яблучний спас – готуй рукавички про запас»«Яблучний спас – готуй рукавички про запас»«Яблучний спас – готуй рукавички про запас»«Яблучний спас – готуй рукавички про запас»«Яблучний спас – готуй рукавички про запас»«Яблучний спас – готуй рукавички про запас»«Яблучний спас – готуй рукавички про запас»