Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 73 гостя.

Донецька обласна рада

Вахта пам’яті

Переглядів: 3128
11.05.2016 - 11:59

Минуло вже більше семи десятиліть з того 9 травня, коли закінчилася Друга Світова війна. Сучасна молодь дізнається про події тих лиховісних часів з книг та історії. Та скільки б не минуло часу, пам’ять про захисників вітчизни назавжди повинна зберегтися в серцях нинішніх і прийдешніх поколінь.

Традиційно напередодні свята у школі-ліцеї №11 розпочалися «Вахта пам’яті» та акція «Ветеран живе поруч»: учні із захопленням відшукували фотографії своїх близьких родичів – учасників Другої Світової війни, цікавилися їхніми біографіями, робили портрети й оформлювали їх в альбоми; розповідали про долі своїх рідних на класних годинах; відвідували ветеранів, які мешкають на території мікрорайону, вітали їх зі святом, слухали їхні розповіді – живу та справжню історію.

У рамках підготовки до відзначення 71-ї річниці завершення Другої Світової війни із метою активізації військово-патріотичної роботи, спрямованої на формування в молодіжному середовищі шанобливого ставлення й поваги до ветеранів війни та нинішніх захисників вітчизни, ушанування пам'яті загиблих у роки війни восьмикласниками НВК було упорядковано й прибрано братську могилу партизан громадянської війни 1919 р. та радянських воїнів, які звільняли м. Бахмут у 1943 році, територію, прилеглу до пам’ятника, у міському парку. Напередодні свята учні 4-6-х класів провели урочисту лінійку біля братської могили з покладанням квітів та запрошенням ветеранів.

Відбулася зустріч учнів 8-10-х класів із ветераном війни Яковом Слабким. Яків Дмитрович розповів учня про свій фронтовий шлях, про нелегке життя у роки війни. Для учнів 1-4 класів виступила лекційна група клубу «Правознавець». Учні 8-х класів провели марафон мультимедійних проектів «Пам’ятаємо і завжди будемо пам’ятати». Класні керівники 1-11 класів організували проведення тематичного дня інформування «Безсмертний подвиг народу».

Учні 5-В, 5-Г класів здійснили віртуальну подорож «Війна без переможців» із використанням фрагментів художніх фільмів про Другу Світову війну. Учні 5-Б класу взяли участь у творчо-пошуковому уроці «Віддам життя заради Батьківщини» із переглядом документального фільму. Усний журнал «Мир - спільне надбання» проведено для учнів10-Б класу. У майстер-класі «Символ скорботи» із виготовленням червоних маків, який провела народна майстриня Тетяна Гольц та співробітники міського музею, були задіяні учні 6-А класу.

Для першокласників міський краєзнавчий музей провів екскурсію «Діти та партизанський рух у артемівському районі під час Другої Світової війни». Святковий захід у міській дитячій бібліотеці «Ми йшли до тебе , перемого!» відвідали учні 6-Б класу.

Святий обов’язок школярів, обов’язок держави та громадян України поважно ставитися до пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій Світовій війні.

Вахта пам’ятіВахта пам’ятіВахта пам’ятіВахта пам’ятіВахта пам’ятіВахта пам’яті