Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 113 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Марафон екологічних казок у дошкільному закладі «Кріпиш»

Переглядів: 2852
29.04.2016 - 12:53

У межах місячника екологічного виховання, оголошеного відділом освіти, в дитсадку «Кріпиш» пройшов марафон екологічних казок за мотивами творів В.О.Сухомлинського.

Педагогічний колектив дошкільного закладу №49 «Кріпиш» знаходиться у постійному пошуку таких форм і методів педагогічного впливу, які б повною мірою забезпечували всебічний розвиток особистості дошкільника. Одним з таких методів є виховання казкою.       Великий педагог та знавець людської душі В.О.Сухомлинський відмічав: «Казка для маленьких дітей — не просто розповідь про фантастичні події, це — цілий світ, в якому дитина живе, бореться, протиставляє злу свою добру волю».

Важливими компонентами технології навчання і виховання казкою є: читання казок та створення малюнків за їх змістом; використання різних видів театру для обігравання казки; гра-драматизація за сюжетом казки тощо.

У марафоні екологічних казок взяли участь діти та педагоги молодших, середніх і старших груп. Упродовж місяця дошкільнята познайомились з різними персонажами казок та розповідей Василя Сухомлинського – мурахою, бджілкою, квіткою, жучками, метеликами, які вчили малюків любити природу, поважати своїх друзів та рідних. Справжньою окрасою театралізованих постановок були сучасні пісні та хореографічні композиції, які допомогли підготувати музичні керівники Ірина Ісаєва та Олена Багдасарян.

Сподіваємось, що дошкільнята за допомогою філософського змісту казок В.О.Сухомлинського усвідомили необхідність бережливого ставлення до природи та оточуючих.

Марафон екологічних казок у дошкільному закладі «Кріпиш»Марафон екологічних казок у дошкільному закладі «Кріпиш»Марафон екологічних казок у дошкільному закладі «Кріпиш»Марафон екологічних казок у дошкільному закладі «Кріпиш»Марафон екологічних казок у дошкільному закладі «Кріпиш»