Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 99 гостей.

Верховна рада України

Майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки для другокласників школи-ліцею №11

Переглядів: 3073
28.04.2016 - 12:56

Напередодні великого та світлого свята Великодня, 26 квітня керівник гуртка декоративно-прикладної творчості Артемівського Центру дітей та юнацтва Олена Давидова завітала у гості до дітей 2-А класу Артемівського НВК №11, де її дуже привітно і щиро зустріли учні разом з класним керівником Вікторією Кушнір.

Майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки розпочався зі знайомства юних школярів із давніми звичаями та культурою наших предків. Олена Давидова розповіла про історію походження ляльки, її призначення. Цікавим для дітей було дізнатись, що лялька-мотанка здавна була оберегом для українців, їх робили мами для своїх дітей, щоб вони грались. Виготовлялись мотанки різної форми, але головною умовою було те, щоб у них не було обличчя. Адже вважається, що лялька є посередником між живими й тими, кого на цьому світі вже чи ще немає. Після цікавої розповіді всі разом послідовно зробили мотанки, дотримуючись технології виготовлення. Діти були активними, з інтересом поринули у творчий процес створювання ляльки-оберегу.

Завдяки старанній праці наприкінці заходу всі отримали сувеніри, зроблені своїми руками.

Майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки для другокласників школи-ліцею №11Майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки для другокласників школи-ліцею №11Майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки для другокласників школи-ліцею №11

Останні статті на сайті